AITA – Centru de terapie pentru copiii cu autism

CENTRU DE INFORMARE SI TERAPIE PENTRU COPII CU AUTISM

Asociatia AITA functioneaza din septembrie 2009 sub forma unui centru pentru copiii cu autism prescolari (cu varste intre 2 si 6 ani) si familiile acestora. Ideea dezvoltarii acestui centru s-a nascut din dorinta de a promova interventia timpurie in tulburarile de dezvoltare.

In prezent AITA functioneaza in 2 Centre pentru copii cu autism si parintii lor, unul in zona Piata Muncii si unul in zona Baneasa.

Interventia la AITA se face cu specialisti care au multi ani de experinta in lucrul cu copiii cu autism, experienta acumulata sub supervizarea directa a unor coordonatori din Israel, Anglia, USA. La Centru suntem preocupati de progresul copiilor nostri, copii pentru care investim timp, energie si pregatire profesionala cu scopul de a oferi cele mai bune solutii familiilor care ne solicita acest lucru.

Centrul ofera urmatoarele tipuri de servicii:

– Evaluare initiala si periodica,

– Interventie (terapie comportamentala aplicata, terapie individuala dar si in grupuri de cate 3, 4 copii). Alcatuirea si supervizarea programului de interventie care se va aplica la domiciliul copilului sau la Centru.

– Logopedie, stimularea si corectarea limbajului si comunicarii,

– Socializare si art-terapie,

– Kinetoterapie,

– Informarea si consilierea familiei. Grup de suport, workshopuri si informari pentru parinti,

– Cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specielistilor in domeniu,

– Monitorizarea interventiilor home-based.

Copiii beneficiaza aici de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System), metode de terapie dovedite stiintific a fi cele mai eficiente in domeniul recuperarii copiilor cu autism. Aceste metode si tehnici de recuperare au obiective mari pe care insa le impart in sarcini mici, astfel incat fiecare mica victorie sa fie recompensata si intarita. Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program pe care il parcurge in propriul sau ritm. Fiecare raspuns al copiilor se noteaza, precum si fiecare comportament astfel incat sa avem permanent clara evolutia copiilor. Asiguram materialele necesare terapiei si investim timp si energie in a procura cele mai bune materiale care sa faciliteze progresul copiilor.

Evaluarile initiale si periodice sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se stabilesc totdeauna in functie de necesitatile copilului. Aceste obiective se refera atat la abilitati ce trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire – masa, toaleta, spalat, imbracat; socializare si joc, etc), cat si la comportamente ce trebuie inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).

Modalitatea de lucru este individuala, dar si in grupuri de cate 3, 4 copii.

Oferim programe de terapie in grupuri de cate 3, 4 copii celor care lucreaza acasa, pentru a lucra cu alti copii programele de joc si socializare. Noi propunem grupuri mici de copii, de aceeasi varsta si abilitati, in care sa-si exerseze abilitatile de joc si socializare: take turns, competitii, jocuri cu mingea, cu masini, de construit, domino, nu te supara frate, ursul doarme, sa faca schimb de obiecte/jucarii, sa raspunda si sa initieze comunicare, sa imite sau sa initieze jocuri cu alti copii, sa stea la masa impreuna si sa manance, sa coloreze toti odata, sa isi sarbatoreasca impreuna zilele de nastere si de nume, participand activ la eveniment.

Activitatile de art terapie de care beneficiaza copiii la AITA sunt: pictura, colaj, dans, crearea de obiecte si felicitari (dezvoltarea spontaneitatii si creativitatii); adresarea de cat mai multe cerinte colective incurajand copiii sa raspunda (pregatire pentru integrarea in gradinita); stimularea comunicarii si limbajului atat intre copii cat si cu adultii (dobandirea unor abilitati adecvate de exprimare);  sarcini la alegere sau sarcini libere (incurajarea autonomiei si alegerii personale).

Din 1 octombrie 2012 am  inceput cu copiii care au implinit varsta de 5 ani cursuri de chitara, oferite de un terapeut ABA cu experienta atat ca psiholog cat si in predarea acestui instrument.

Misiunea noastra este aceea de a-i face pe copii sa-si dezvolte potentialul la cel mai inalt nivel construind special pentru ei programe personalizate.

www.autism-aita.ro

32 răspunsuri to "AITA – Centru de terapie pentru copiii cu autism"

Buna ziua,ma numesc oana si as dori sa stiu si eu daca aveti si in orasul iasi vreun centru AITA sau daca exista posibilitatea infiintarii unui astfel de centru si la noi.Va multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc multe succese in viitor si multa sanatate la toata echipa.

Buna,am mai citit pe o pagina de internet ca exista produse EDURELLE pentru programele de lucru in terapia ABA as dori sa stiu si eu daca mai exista pentru ca am vazut pe cineva ca a scris ca nu se mai fabrica aceste produse,iar daca exista as dori sa stiu cat costa intregul set cu tot ceea ce este necesar pt actiuni,limbaj,etc.eu din cate am calculat (ceea ce ati scris in measjul adresat unei alte persoane)ma costa in jur de 350 de ron.este adevarat??????????as dori si eu un mesaj in legatura cu aceste produse.va multumesc.cu respect oana

Miercurea si vinerea, intre orele 15.00 – 20.00 sunt disponibil pentru cei interesati de programe de art-terapie, comunicare prin arta si psihologie aplicata pentru copiii diagnosticati cu autism. Preferabil se colaboreaza cu terapeutul ABA si cu logopedul. Pret sedinta de 2 ore 50 Ron, la domiciliul clientului.Locuri limitate, in functie de disponibilitatea de timp. Pentru informatii, puteti suna la 0723575623, dupa orele 18.00. Pentru cei care doresc referintele mele, le pot accesa aici:http://www.scribd.com/doc/80625690/Curriculum-Andrei-Georgescu-English

Buna ziua, ma numesc Dodan Elena si as dori sa stiu daca in bacau exista vreun centru AITA. De asemenea as dori sa va mai intreb cand va avea loc urmatorul workshop in cadrul asociatiei. VA multumesc anticipat si va doresc o zi buna

Buna
Sunt din Carei jus Satu Mare si doresc sa stiu unde in tara exista centre-spitale unde se pot interna copiii cu autism profund.
instiutionalizarea copilului. Parinti nu o mai pot tine acasa

Buna ziua am si eu o fetita cu autism de 14 ani .In cursul acestor doi ani de de cand ati postat anuntul ati gasit vreun centru pentru instutionalizare sau nu?Si eu caut dar fara nici un rezultat.Dar totusi mai caut si alte modalitati macar saptamanale.

BUNA! EU SUNT TERAPEUT SI LOGOPED DE ASEMENEA FAC SI TERAPIE OCUPATIONALA DAR SI PREGATIRE PT SCOALA SI PUTAM MERGE LA GRADI CA PERSOANA DE SPRIJIN NR DE TEL 0763630712

BUNA ZIUA!AS DORI SI EU SA STIU DACA IN BRAILA EXISTA VREUN CENTRU AITA SAU DACA VA EXISTA IN VIITORUL APROPIAT PR COPII CU AUTISM?VA MULTUMESC ANTICIPAT ASTEPT RASPUNSUL D-VS!!!!!!

buna seara !asi dori sa stiu si eu daca exista un astfel de centru in Bacau !Va multumesc o seara buna!

Buna ziua!

Centrul AITA este deschis in Bucuresti si nu avem filiale in alte zone ale tarii. Putem si suntem prezenti si in alte zone ale tarii sustinand cursuri sau praticipand la diverse evenimente prin specialistii si lectorii nostri numai la invitatia unor organizatii locale care se pot ocupa de partea de organizare.

Echipa AITA.

Cum pot inscrie un copil de 3,4ani cu autism in centrul d-voastra

BUNA,cum pot sa-mi ajut baiatul de 14 ani cu autism sever ,in centrele din Alba unde am fost nu am fost primiti din cauza varstei prea inaintata sau lipsa de locuri ‘;va rog sa ne ajutati-ma sant o mama care nu stie incotro sa o apuce.VAROG SUNATI-MA 0784719613 Savu Ioana .Va multumesc!

buna ziua in arges stiu sunt atatea centre ptr copiii cu autism dar nicinul care face gratis nu

pai nu au cum sa faca terapie gratis ptr ca aceasta terapie e costisitoare materiale deloc ieftine plus salariul specialistirlor care lucreaza la centru.plus ca statul nu ajuta cu nmc astfel de centre si implicit copii de acolo statul ii numesc handicapati si se spala pe maini dandu-le o alocatie dubla de 84 de lei si o indemnizatie de handicap modica de maxim 150 lei sume de rahat ptr educarea unor astfel de copii…!!!

da dar ce sa fac daca nu me permitem o sa ii lasam asa ei au nevoie de un pic de ajutor si noi parinti nu ii dam cand terbuie ii lasam asa nu mie fff greu ca nu il pot ajuta o doamne multumesc

caut un terapeut ptr un baietel cu autism urgent sper sa gasesc unul bun 0756829534

ati gasit terapeut? eu sunt din Brasov si lucrez cu copiii cu autism

bn nu am gasit si cred ca suntem departe eu imi doresc enorm un terapeut bun ptr copilul meu

Un nr tel.va rog.sa putem lua legstura…sint din brasov0740091454

in mioveni pitesti

Buna ziua! Am terminat faculatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si masteratul cu specilazarea Terapii si compensare in tulburarile de comunicare din cadrul Universitatii Ovidius, Constanta. Am experienta, de peste un an lucrez ca profesor psihopedagog cu copiii cu autism si nu numai, intr-un centru pentru educatie incluziva. Parintii interesati de terapie ma pot contacta la adresa de e-mail: ella_952@yahoo.com sau la numarul de telefon: 0766617116, localitate: Constanta.

de unde sunteti don elena

Caut terapeut/insotitor la scoala 2-4 ore zilnic pentru o fata de 13 ani cu tulburare de spectru autist. Copilul este la scoala normala. Adresa de e-mail: vmbojinca@yahoo.com, telefon. 0723924823 Violeta.

Hristos a inviata!am si eu un baietele in varsta de 3 ani jumate diagnosticat anul trecut cu turburari de spectru autism si ahd asi vrea si eu sa il aduc la centrul dumneavoastra dar nustiu cu va pot contacta eu sunt din bucuresti va rog din suflet contactatima la nr 0767224872 pt a imi oferi detali cu pot ajunge la voi va rog mult ca sunt o mama disperata!

Buna ziua , Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei , specializarea psihopedagogie speciala. (Iasi). Am experienta in ceea ce priveste lucrul cu copii autisti dobandita in cadrul a 3 ani de voluntariat , lucru in particular cat si informatiile necesare in ceea ce priveste terapia atat din facultate cat si din cursurile de terapie aba pe care le-am facut. Parintii interesati ma pot contacta la numarul de telefon 0741999276 cat si la email : paula92_86@yahoo.com.

Bună ziua eu caut un terapeut aba ptr copilul meu în Mioveni pitesti

Buna seara,

sunt absolventa a Facultatii de Asistenta Sociala Brasov, m-am specializat si lucrez cu copiii cu autism. Persoanele care sunt interesate de a gasi un terapeut, ma pot contacta la 0723168760, sau email tania_m39@yahoo.com. Rog seriozitate.

veniti si in pitesti tania

Buna ziua. Ma numesc Delia Gavrila, sunt psiholog cu drept de libera practica, specialitatea psihopedagogie speciala si fac terapie logopedica, terapie ocupationala, stimulare senzoriala, stimulare prin arta combinata, totul intr-un mod ludic, accentul cade pe nevoile fiecarui copil. Mai multe detalii la 0735520121 sau pe http://www.deliagavrila.ro

ANUNT IASI
Terapeut cognitiv comportamental, absolventa a facultatii de Psihologie, Master Psihologie Clinica si Psihoterapie UAIC-Iasi si a cursului „Autismul si Sindromul Down – tehnici moderne de interventie”, cu experienta de 3 ani in lucrul la domiciliu, ofer servicii de recuperare copiilor cu nevoi speciale (Terapie ABA, Logopedie, Terapie Ludica). Pentru detalii ma puteti contacta la numarul de telefon 0753931816 sau email: psih.andamurariu@yahoo.com

Am un băiețel de 1an și 10 luni cu o forma ușoară de autism și aș dori să îl aduc ptr.a face terapie comportamentală (aba)la dumneavoastră în centru el face terapie de la vârsta de 1an și 7 luni dar nu mai mult de 2 ore pe saptamana atât poate doamna psiholog noi dorind sa facem mai multe ore (măcar 2 ore pe zi) Va rog dacă îmi puteți da informati care sunt condițiile, costurile intr-o luna la centru dumneavoastră eu nefiind din București și doresc sa ma mut în București pentru a putea sa facem aceasta recuperare copilului meu. Va mulțumesc!

Cum pot lua contact cu d-voastra pt terapie?
Vreau sa o a duc la centru
Daca puteti lasa un nr de contact.
Locuim în Rm Vilcea si fetita are 3 anii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 670.028 hits
%d blogeri au apreciat: