Conferinta IACB 2018

Posted on: 2 iulie, 2018

Fiind la a doua editie, IACB 2018 aduce la Bucuresti si anul acesta specialisti romani si internationali consacrati in domeniul autismului, devenind in mod firesc cel mai important eveniment din domeniul autismului.

Conferinta este organizata de catre AITA – Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism, si se va desfasura intre 19 si 21 octombrie 2018, la Rin Grand Hotel, aducand impreuna profesionistii din domeniul autismului dar si copiii, adultii si familiile lor care traiesc zi de zi cu autismul.

Desfasurandu-se pe parcursul a 3 zile, conferinta va aduce in discutie terapiile de care au nevoie persoanele cu autism si familiile lor, drepturile lor, serviciile si abordarile existente in Romania si internationale, identificand atat nevoi cat si solutii, resurse si modele de bune practici.

Autismul modifica viata intregii familii, nu doar pe cea a copilului care primeste diagnosticul, iar la IACB vom aborda copilul, cuplul, familia si comunitatea astfel incat sa identificam cat mai multe resurse si optiuni de integrare si sprijin atat pentru copil cat si pentru familie.

Focusul conferintei din acest an este reprezentat de copiii cu autism si interventiile pentru ei, dar si pentru frati, si familie in ansamblul ei. De asemenea, prin lectorii sai, conferinta aduce informatii valoroase despre drepturile si facilitatile copiilor si familiilor, avand ca invitati atat specialisti consacrati cat si persoane cu autism si parinti deveniti specialisti devotati cauzei copiilor lor.

Despre IACB am stat de vorba cu Psih. Daniela Gavankar, presedinte AITA si coordonator stiintific al IACB 2018, care ne-a declarat ca “in prezent, in Romania, calitatea serviciilor oferite copiilor cu autism creste de la an la an. Din pacate acest lucru se intampla predominant in mediul privat, si in imediata apropiere a copilului cu autism. Autoritatile si comunitatea in general are nevoie de mai multa informare si presiune pentru a sprijini mai bine copiii si adultii cu autism pe termen lung. Iar IACB 2018 deja reprezinta o voce care misca lucrurile in Romania.”

 

Va asteptam cu drag la IACB, in octombrie.

 

Pentru mai multe detalii despre IACB 2018 va rugam sa vizitati site-ul:

www.iacb.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 660.341 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: