Educatorii participa la cursuri gratuite oferite de AITA

Posted on: 8 Iunie, 2016

13102801_10207421934159817_4882254980097874877_nLunile aprilie si mai sunt dedicate constientizarii autismului, de aceea, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism –AITA- a organizat o sesiune de patru cursuri gratuite pentru cadrele didactice din gradinite. Aceastea s-au desfasurat in cadrul institutiilor participante, in sesiuni de 4 ore si au strans educatorii din numeroase gradinite din capitala. In cadrul cursurilor am discutat despre caracteristicile copilului cu autism, dificultatile care apar in integrarea in gradinita, care este rolul insotitorului, cum poate ajuta educatoarea, dar si despre principiile analizei comportamentale aplicate, functiile comportamentului si despre cateva tehnici de modelare comportamentala.

Cursurile au fost sustinute de Roxana Clinciu, psiholog clinician si analist comportamental BCaBA, si Alina Capusan, psiholog, specialisti in terapia copiilor cu autism.

Ne-a bucurat prezenta si interesul cadrelor didactice fata de problematica autismului. Am intampinat multe intrebari despre comportamentele copiilor cu autism, metodele de interventie, despre cum putem forma o echipa cu cadrele didactice pentru a-l ajuta pe copil sa se integreze in grupa de gradinita, dar si despre comunicarea cu parintii atunci cand cadrele didactice suspecteaza prezenta unor comportamente atipice. Exista o nevoie mare de informare in randul cadrelor didactice pentru ca acestea sa poata sti cum sa interactioneze cu copilul cu autism, cum sa il sprijine in evolutie si in procesul de integrare.

Le multumim gradinitelor participante pentru interes: Gradinita nr 263 Ciupercuta; Gradinita King George; Gradinita Conil.

Pentru organizarea de cursuri similare ne puteti contacta la tel: 0753 055852, 0213351536, puteti accesa site-ul nostrum www.autism-aita.ro sau ne puteti gasi pe facebook https://www.facebook.com/asociatia.aita.5?fref=ts .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 591,854 hits
%d blogeri au apreciat asta: