Cursuri gratuite pentru parinti

Posted on: 25 august, 2015

Dana Martinescu AITAAsociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) propune parintilor o serie noua de worksopuri  gratuite.

Va fi o serie de 3 module in data de: MARTI, MIERCURI SI JOI – 1,2,3 septembrie 2015, la sediul AITA, intre orele 9.30 si 12.00

Workshopurile vor avea desigur un caracter practic si vor aborda situatii din viata de zi cu zi a unei familii care are unul sau mai multi copii cu autism.

Modulul I va fi introductiv si va aborda tematica diagnosticului, va clarifica ce este si ce nu este autismul, rolul echipei si rolul familiei in terapie si va aborda deasemenea problematica dificultatilor de alimentatie, somn,  la copilul cu autism, autonomie personala in general.

Modulul II  va aborda problematica sigurantei copiilor si a comportamentului in comunitate, pe strada, la magazin. Discutiile vor fi despre predare, masterare si generalizare, comunicare si limbaj si socializare in autism.

Modulul III va aborda problematica tulburarilor de comportanent, agresivitate, autostimulari, analiza functionala a comportamentelor, extinctia si recompensarea in cadrul terapiei ABA.

Aceste cursuri vor fi sustinute de psih. Daniela Gavankar (Martinescu), analist comportamental cu expertiza de peste 15 ani in autism.

Scopul acestor workshopuri este acela de a ajuta familiile sa inteleaga mai bine cu ce se confrunta copilul, de a stabili o serie de obiective si de a lucra pentru atingerea lor, si a-l ajuta mai eficient in eforturile lui de a face fata dificultatilor cu care se confrunta zi de zi acasa, la gradinita, pe strada etc. De regula parintii prezinta situatiile dificile astfel: “nu stiu de unde sa incep”, “am incercat totul”, “nu stiu ce sa mai fac”, “nu mai am nervi si energie sa fac ceva” – si rolul nostru este acela de a-l ajuta sa gaseasca resurse acolo unde pare ca nu sunt, pentru ca atat copilul cat si familia sunt o resursa!

Asociatia AITA se afla in Bucuresti, in zona Piata Muncii, Str. Alexandru Magatti, nr. 5, sector 3.

Inscrierile se fac la tel: 021. 3351536 sau email officeaita@yahoo.com

Detalii si informatii pe www.autism-aita.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 634,924 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: