Ce este util sa stiu despre terapia ABA?

Posted on: 15 iunie, 2015

DSC_1724Incepand din luna aprilie 2015, Asociatia AITA vine in sprijinul parintilor copiilor cu autism, oferind sedinte gratuite de consultanta. Aceste sedinte gratuite vor fi oferite parintilor, la sediul AITA.

Prin acest proiect incercam sa le oferim parintilor informatiile necesare pentru a-si ajuta copiii acasa, si in comunitate, in mediile din care fac parte.
Adesea parintii isi pun intrebari legate de terapie, de progresul copiilor, sau au probleme la care nu gasesc un raspuns.  Uneori copilul plange sau rade necontrolat, alteori  loveste o persoana din familie, poate nu sta de manuta cu adultul pe strada si se smulge din mainile sau bratele parintilor. Uneori programul de terapie ridica semne de intrebare, sau comunicare cu terapeutii ori coordonatorul.

Cum incepe terapia? Unde gasesc terapeuti? Ce pregatire trebuie sa aiba acesti?

Cate ore de terapie trebuie sa lucreze copilul? Cat si ce trebuie sa faca parintele?

De unde invat ce este de facut? Ce este masterarea? Ce este generalizarea?

Copilul cu autism poate avea comportamente neadecvate, sau de neinteles pentru parinti, comportamente pe care acestia nu stiu sa le scada si care le reduc copiilor sansele de a participa activ la viata de familie sau de a merge in locuri publice, ducand la excludere.

Fie ca vorbim de agresivitate, dificultati de comunicare, de alimentatie sau de probleme ale somnului, parintii vor fi informati si ajutati sa inteleaga tehnicile de schimbare comportamentala si sa le aplice acasa cu proprii copii pentru a-si imbunatati viata lor si a celor din jur.

De asemenea parintii vor fi invitati la grupurile de suport organizate gratuit, lunar, in cadrul AITA.

Sedintele in cadrul Centrului National de Consultanta pentru parinti vor avea loc cu Psih. Daniela Gavankar, specialist in interventie timpurie la copiii cu autism, presedinte AITA

Fiecarui parinte care ne solicita ajutorul i se vor oferi 3 sedinte de consultanta gratuite, in care vom lucra exclusiv cu parintii. Copiii nu vor participa la aceste intalniri.

Rolul acestor sedinte nu este de a oferii solutii, ci de a propune interventii sau abordari, pe care parintele apoi le aplica daca este de accord. Acestea nu sunt sedinte de coordonare, nu presupun continuarea lucrului cu consultantul AITA si nu presupun includerea copilului in Centru AITA.

Va invitam sa ne contactati la tel: 0753 055852 sau email asociatia.aita@yahoo.com. Programarile se fac in limita locurilor disponibile si in ordinea listei de asteptare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 669.292 hits
%d blogeri au apreciat asta: