ASRS – un nou instrument de evaluare a copiilor, in cadrul AITA

Posted on: 11 August, 2014

Art Terapie la AITALa AITA, componenta de evaluare este una foarte importanta in stabilirea obiectivelor de lucru si a planului individualizat de interventie pentru fiecare copil in parte. Centrul nostru este cautat de persoane din intreaga tara pentru efectuarea evaluarilor copiilor cu varste cuprinse intre 2-6 ani. In momentul  in care exista banuiala unui diagnostic de tulburare de spectru autist (TSA) este recomandat ca parintii sa mearga la evaluare la persoane care au experienta in lucrul cu copiii cu autism si isi pot oferi expertiza in indrumarea deciziilor legate de interventie.

AITA isi asuma cu responsabilitate rolul de a realiza evaluari care sa ajute familiile sa ia cele mai bune hotarari cu privire la viitorul copilului lor. Evaluarile se bazeaza pe interviul cu parintii si pe observatia directa a comportamentelor copilului, tinand cont de etapa de dezvoltare conforma cu varsta cronologica  si de semnele TSA. Psihologii si analistii comportamentali Andreea Mățăuan și Daniela (Martinescu) Gavankar sunt specialiștii care evaluează copiii la Centrul AITA.

Pentru anul 2014, ne-am propus sa achizitionam testul ASRS – Autism Spectrum Rating Scales, iar acest obiectiv a putut fi realizat cu sprijinul sponsorului  SC Ropeco București SRL.

”Autism Spectrum Rating Scales TM ofera un ghid in stabilirea unui diagnostic, in deciziile care trebuie luate pentru planificarea tratamentului, in monitorizarea raspunsului la intervenţie si in evaluarea programului in care a fost inclusa persoana cu TSA. ASRS sunt scale construite pentru a masura comportamente asociate Tulburărilor de Spectru Autist (TSA) apărute în cazul copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani.” www.testcentral.ro

Anunțuri

5 răspunsuri to "ASRS – un nou instrument de evaluare a copiilor, in cadrul AITA"

Testul ASRS este un test destul de ieftin pe care si-l poate permite orice asociatie de profil. Daca aveati testele mai performante cum ar fi ADOS sau ADI-R mai spuneam sa va recomandati ca un centru de profil care face evaluari bune si isi asuma cu responsabilitate rolul de a realiza evaluari care sa ajute familiile sa ia cele mai bune hotarari cu privire la viitorul copilului lor. Testul ASRS nu este decat 24 milioane de lei,iar la sponsorizarile pe care le aveti mi-ar fi rusine sa postez asa ceva pe site!
Doar parintii care nu va stiu inghit asa ceva!

Draga Anca, sunt un parinte care ii stie pe cei de la AITA si datorita carora copilul meu, diagnosticat acum aproximativ un an cu TSA, evolueaza spectaculos. Si asta nu o spun doar eu si cei de la AITA, ci medici psihiatrii de renume.
Te rog sa incetezi cu rautatile gratuite, nu iti fac cinste!
O zi buna!

Draga Gabriela, te rog sa imi recomanzi si mie acesti medici psihiatrii de renume. Sunt parinte si interesata de subiect. Multumesc!

Buna ziua,
Asociatia AITA a achizitionat acest test ASRS, care este doar unul dintre multele teste folosite in evaluarea copiilor cu TSA.
Nu ne este rusine sa postam asa ceva pe site si credem cu convingere ca orice achizitie pe care o facem pentru a ajuta copiii in evaluare sau tratament este bine-venita. Iar eficienta testului nu ne-am propus s-o demonstram noi, ci au facut-o inaintea noastra cei care promoveaza acest test in Romania.
Va dorim succes in folosirea testelor mai performante si mai scumpe. Pentru noi 24 milioane lei sunt bani importanti. Dar si mai importanta este atitudinea fata de oamenii cu care intram in contact – parinti sau copii, ori oameni care ne viziteaza site-ul sau blogul.

Buna Irina,

Medicul nostru psihiatru este dna dr Raluca Grozavescu de la Spitalul Obregia, care l-a si diagnostica pe baietelul meu acum 10 luni cu TSA si care, acum in ianuarie, cand am mers la o ultima evaluare, a spus ca a evoluat foarte-foarte bine in aceste 10 luni de cand face terapie.
Si asta s-a intamplat numai datorita celor de la AITA! 🙂

Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: