Lectii despre autism – un vot pentru un proiect valoros

Posted on: 26 Septembrie, 2013

Asociatia AITADragi prieteni,

In luna septembrie va rugam din nou sa ne sustineti proiectul cu un vot. De aceasta data proiectul nostru se numeste ‘Lectii despre autism’

Tocmai am incheiat cu succes proiectul cofinantat de Raiffasen Comunitati “Servicii pentru familiile care sufera de autism”. Pe parcursul unui an, parintii copiilor cu autism au avut parte de momente de respiro, atat de necesare lor, in timp ce copiii participau gratuit la un grup de socializare la Centrul AITA. Tot in cadrul proiectului, parintii au participat o data pe luna la un grup de dezvoltare personala coordonat de psihologul Andreea Matauan. La finalul grupului, parintii au spus ca au dobandit informatii si insight-uri utile, care au contribuit la a-si schimba viata in bine. Grupul a fost centrat pe dificultati specifice precum: gestionarea sentimentului de vinovatie, mentinerea unei relatii de cuplu armonioase, alocarea unui timp pentru sine, gestionarea starilor neplacute de iritare si neputinta.

Finalul acestui proiect speram sa constituie si un nou inceput, o data prin aceea ca vom incerca sa gasim alte surse de finantare pentru a oferi o continuitate acestui proiect, apoi pentru ca am depus pe Raiffeisen Comunitati un alt proiect frumos si semnificativ pentru copiii cu autism si familiile lor. Proiectul se numeste „Lectii despre autism” si este unul de impact. Ne dorim sa sustinem cate un curs intensiv pentru parinti in 5 zone din Romania, unde accesul la informatii de specialitate este redus: Prahova, Sibiu, Dolj, Valcea, Galati. Cu ajutorul acestor cursuri teoretice si practice, parintii copiilor cu autism vor stii cum sa isi ajute copiii si in afara orelor de terapie, ajutor care este esential pentru accelerarea recuperarii si pentru mentinerea achizitiilor, dar mai ales pentru starea de bine a copilului si a familiei sale.

Ar fi minunat daca acest proiect ar putea castiga numai prin importanta si impactul pozitiv pe care il va avea in peste 150 de familii. Insa lucrurile nu stau asa, pentru a castiga avem nevoie de sprijinul si suportul vostru si al altor oameni asemenea voua. Pana pe 30 septembrie proiectul se afla in etapa de votare publica aici: https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Va invitam sa va faceti cont si apoi sa selectati pe harta care va aparea Bucuresti. La sectiunea Sanatate veti gasi proiectul „Lectii despre autism” – dati click in cercul din stanga lui si apasati butonul de votare (jos pe pagina). Mai multe detalii puteti afla la adresa: asociatia.aita@yahoo.com

Va multumim din suflet ca sunteti alaturi de noi si de copiii cu autism!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 631,921 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: