De la adult la adult pentru copii – la final de proiect

Posted on: 2 Septembrie, 2013

AITA - proiecte Vara 2013 a venit cu un proiect AITA special creat pentru persoanele care intra in contact cu copiii cu autism in fiecare zi, fie ca sunt specialisti, parinti, bunici, voluntari, comunitatea in general. Fiecare dintre noi avem nevoie de resurse pentru a continua munca cu copiii si a avea eficienta maxima in ceea ce face. Fiecare dintre noi ne dorim sa avem cele mai frumoase rezultate si cele mai bune relatii cu copiii nostri, insa uneori un suflu nou de informatii iti da energia de care ai nevoie.

Activitatile, oferite gratuit de catre specialistii AITA, au fost:

23 iulie – Intalnirea voluntarilor in jurul unui curs de introducere in ABA si de stabilirea unor norme de comportament in activitatea de voluntariat.

6, 7, 8 august – Intalnirea parintilor, bunicilor, in jurul unui curs despre autism, ABA, idependenta, prioritizare si stabilire a obiectivelor, si acceptare a diferentelor.

20 august – Intalnirea voluntarilor in jurul unor activitati de team-building, de formare si consolidare a echipei de voluntari si stabilire a strategiei de voluntariat pentru anul urmator. Voluntarii sunt o parte importanta a echipei AITA, ei sustinand terapeutii ori fiind parte directa in organizarea unor activitati unde AITA este partenera.

27 august – Curs de introducere in ABA pentru persoanele interesate de a afla cum se face analiza comportamentala in cazul copiilor cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburari pervasive de dezvoltare.

30 august – Curs pentru educatori si invatatori ‘ABA la gradinita’ cu tema principala legata de integrarea eficienta a copiilor cu autism in scoli si gradinite. Ii asteptam cu drag la curs si pe cei care insotesc copiii cu autism – ca shadow.

98 de persoane care intra in contact cu copiii cu autism au participat la workshopurile organizate gratuit in aceasta vara, in cadrul AITA, si sustinute de psih. Daniela Martinescu, analist comportamental si presedinte AITA, si de psih. Andreea Matauan, psihoterapeut AITA.  Participantii au venit din Bucuresti, dar si din Targu Jiu, Ploiesti, Valcea, Bacau.

Odata cu acest proiect, am facut inca un pas catre normalitate, oferind mai multe informatii, si mai ales o perspectiva noua, aceea a integrarii cat mai firesti a copiilor cu autism in societate, in gradinita, in viata de zi cu zi.

Ne dorim ca si pe viitor sa continuam aceasta serie de cursuri gratuite si mai ales sa ajungem la cat mai multi parinti si specialisti, pentru a usura traseul copiilor prin viata si mai ales pentru a facilita progresul lor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: