Bursa binelui – pentru oameni

Posted on: 4 iulie, 2013

536Asociatia pentru Interventie in Autism (AITA) reuneste din 2008 oameni care sustin copiii cu autism si familiile lor. De ce au ei nevoie de ajutor si de ce suntem asa de multi, noi cei care ii ajutam? Pentru ca un copil cu autism are nevoie de hrana, hainute, jucarii, intelegere, iubire, dar in plus si de terapie, multa terapie. In jur de 25 – 30 de ore pe saptamana (respectiv 5 – 6 ore pe zi) pentru a avea in mod real o sansa la o viata independenta si frumoasa. Iar parintii trebuie sa plateasca integral, pentru ca in Romania nu se deconteaza in prezent nici un fel de servicii psihologice. Iar orele astea costa, pe saptamana, cam la fel ca 25 – 30 de ore de meditatie, la orice materie vrei sa te gandesti.

Ii putem ajuta insa cu totii, donand copiilor o suma accesibila, in cadrul proiectului Bursa Binelui, proiect initiat de BCR, care ne va da si el o mana de ajutor, dubland suma pe care noi impreuna o vom strange pentru copii.   https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Recuperare-in-autism

Si chiar pe aceasta bursa putem cumpara bani pentru terapia copiilor, pentru ca 10 lei se pot transforma in ceva pozitiv, semnificativ sau in 2 sticle de cola, sau 3 pungi de chipsuri, aproape un pachet de tigari, sau 2 l lapte, 6 calatorii cu metroul, sau 2 inghetate, o revista, sau aproape 2 l benzina sau altele de acelasi fel.

 

Ce am realiza impreuna? Am da familiilor copiilor cu autism un moment de respiro financiar, stiind ca luna aceasta o ora, o zi, o saptamana o vei cumpara si oferi tu copilului lor. Pentru ca ei fac asta de luni de zile, poate de ani de zile si nu-si permit sa se opreasca. Si chiar daca astazi vor lua o pauza financiara, luna viitoare vor intra din nou in joc, si vor incepe lupta pentru viata copilului lor. Oamenii acestia vor lupta in continuare pentru copiilor, dar in fiecare zi a vietii lor, vor pune banii in terapia copilului si vor renunta la concedii, la carti, la iesiri, la masina, haine, telefon nou, o tableta, la distractiile pentru fratii sau surorile fara autism, la renovarea casei si altele.

Ce face un copil cu autism care are terapie, diferit fata de unul care nu face terapie? Sta linistit in statie si asteapta tramvaiul fara sa tipe si sa alerge ori sa traga de ceilalti oameni, mananca singur, se joaca  pentru cateva minute si o lasa pe mama sa-si rezolve o sarcina urgenta, ii comunica ce are nevoie sau ce nu doreste fara sa tipe sis a loveasca, intelege ca atunci cand cineva ii vorbeste este important sa raspunda si el facand sau spunand ceva, cand termina ora de terapie alearga in bratele parintilor pe care pana de curand nu-i recunostea, merge la gradinita si la scoala, pregatindu-se astfel pentru o viata independenta.

Copiii care vin la AITA  nu provin din familii defavorizate, dar ei platesc in fiecare luna in jur de 2000 pentru terapie si la un moment dat ajung sa fie strangulati de problemele financiare. Iar noi prin toate proiectele noastre dorim sa strangem bani pentru a le oferi un respiro financiar si a-i ajuta timp de 2,3 luni (sau cat vom reusi) sa isi stranga energie si bani pentru terapie. Pentru ca dupa aceste 2,3, 4 luni ei vor continua sa plateasca, terapia fiind una care se desfasoara pe termen lung (cel putin 1 an).

Poti cumpara si oferi 15 minute dintr-o ora de terapie cu 10 lei;

Poti cumpara si oferi o ora de terapie cu 40 lei;

Poti cumpara si oferi o zi cu 3 ore de terapie cu suma de 120 lei;

Poti cumpara si oferi o saptamana cu 15 ore de terapie 600 lei;

Poti cumpara si oferi o luna si astfel sa ajuti o familie care in in fiecare luna trebuie sa gaseasca banii astia pentru copilul pe care doreste sa-l vada independent – 2400 lei;

Poti cumpara si oferi un curs organizat in tara pentru 50 educatori sau parinti cu 4000 lei.

Acum te invitam sa faci ceva concret, adica chiar sa donezi, si daca nu poti face acest lucru pentru ca ai motivele tale intemeiate, te rugam sa trimiti mesajul nostru prietenilor si colegilor tai, posteaza pe Facebook, pe blogul tau, pe site.  Pay it forward!

Iar detalii despre autism si AITA sunt aici www.autism-aita.ro,  Facebook Asociatia Aita http://www.youtube.com/watch?v=Y29Te_kMGgA

Cu drag,

Daniela Martinescu, Asociatia AITA

Reclame

2 răspunsuri to "Bursa binelui – pentru oameni"

[…] Sursa articol: https://autismro.wordpress.com/2013/07/04/bursa-binelui-pentru-oameni/ […]

[…] Asociatia pentru Interventie in Autism (AITA) reuneste din 2008 oameni care sustin copiii cu autism si familiile lor. De ce au ei nevoie de ajutor si de ce suntem asa de multi, noi cei care ii ajutam? Pentru ca un copil cu autism are nevoie de hrana, hainute, jucarii, intelegere, iubire, dar in plus si de terapie, multa terapie. In jur de 25 – 30 de ore pe saptamana (respectiv 5 – 6 ore pe zi) pentru a avea in mod real o sansa la o viata independenta si frumoasa. Iar parintii trebuie sa plateasca integral, pentru ca in Romania nu se deconteaza in prezent nici un fel de servicii psihologice. Iar orele astea costa, pe saptamana, cam la fel ca 25 – 30 de ore de meditatie, la orice materie vrei sa te gandesti. Ii putem ajuta insa cu totii, donand copiilor o suma accesibila, in cadrul proiectului Bursa Binelui, proiect initiat de BCR, care ne va da si el o mana de ajutor, dubland suma pe care noi impreuna o vom strange pentru copii. https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Recuperare-in-autism Si chiar pe aceasta bursa putem cumpara bani pentru terapia copiilor, pentru ca 10 lei se pot transforma in ceva pozitiv, semnificativ sau in 2 sticle de cola, sau 3 pungi de chipsuri, aproape un pachet de tigari, sau 2 l lapte, 6 calatorii cu metroul, sau 2 inghetate, o revista, sau aproape 2 l benzina sau altele de acelasi fel. Ce am realiza impreuna? Am da familiilor copiilor cu autism un moment de respiro financiar, stiind ca luna aceasta o ora, o zi, o saptamana o vei cumpara si oferi tu copilului lor. Pentru ca ei fac asta de luni de zile, poate de ani de zile si nu-si permit sa se opreasca. Si chiar daca astazi vor lua o pauza financiara, luna viitoare vor intra din nou in joc, si vor incepe lupta pentru viata copilului lor. Oamenii acestia vor lupta in continuare pentru copiilor, dar in fiecare zi a vietii lor, vor pune banii in terapia copilului si vor renunta la concedii, la carti, la iesiri, la masina, haine, telefon nou, o tableta, la distractiile pentru fratii sau surorile fara autism, la renovarea casei si altele. Citeste mai mult aici. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 663.553 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: