Respiro inseamna energie!

Posted on: 21 Iunie, 2013

???????????????????????????????Parinti ai copiilor cu autism mai relaxati si cu mai multe resurse de a face fata provocarilor…

Copii cu autism care fac progrese si se joaca impreuna…

Toate acestea se intampla la AITA cu sprijinul terapeutilor, voluntarilor, dar si al prietenilor nostri din Raiffeisen, prin programul de finantare Raiffeisen Comunitati. Proiectul „Servicii pentru familiile care sufera de autism”, cofinantat de Raiffeisen Comunitati este in desfasurare la Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) din octombrie anul trecut si a capatat deja un loc frumos in programul familiilor inscrise in proiect. Parintii se bucura de momente de respiro atunci cand isi aduc copiii, gratuit, la Centrul AITA o seara pe saptamana.

Tot parintii sunt nelipsiti de la grupul de dezvoltare personala dedicat lor. O data pe luna se intalnesc la grupul coordonat de psihoterapeutul AITA Andreea Matauan si discuta despre dificultati si despre modalitati de a le depasi. Grupul are un caracter interactiv si practic, iar accesarea resurselor personale se face prin exercitii care includ lucrul in perechi, lucrul in grup, desen, concursuri cu intrebari si altele.

De ce a devenit acest grup important in viata participantilor?

Pentru ca aici s-au legat relatii frumoase, s-au spus lucruri care nu au fost niciodata scoase afara, s-a ras si s-a plans, si mai ales oamenii au intalnit alti oameni care sa-i inteleaga, sa-i  inspire si sa-i incurajeze. O surpriza frumoasa in cadrul grupului pentru parinti a fost anuntul venit din partea unui cuplu: asteapta inca un copil! Aceasta veste i-a bucurat pe ceilalti membri ai grupului si a creat un mai mare sentiment de unitate intre participanti.

536In timp ce parintii merg la grupul de dezvoltare sau se bucura de serile de respiro, copiii fac activitati specifice intalnite in programa de gradinita, la Centrul AITA: picteaza, coloreaza, danseaza, asculta povesti si muzica, modeleaza, fac sport impreuna. Pe parcursul celor 4 ore copiii sunt zambitori si invata sa participe la activitati impreuna, isi dezvolta componenta de socializare care in autism nu se dezvolta fara ajutor.

Proiectul acesta, realizat cu sprijinul Raiffeisen produce schimbari vizibile in viata familiilor care au copii cu autism, si este recompensator si pentru noi, terapeuti si voluntari, motiv pentru care suntem hotarati sa-l continuam si anul viitor.

Anunțuri

2 răspunsuri to "Respiro inseamna energie!"

Respiro inseamna oameni, inseamna energie si mi-as dori sa ne intalnim multi ani, de acum inainte, macar odata pe luna, iar copii nostri sa fie bine. Va multumim tuturor celor care faceti posibile aceste intalniri pentru ca sunt extraordinar de benefice. Sunt intalniri cu oameni cu care vorbesti aceeasi limba – limba sperantei, limba sacrificiului si uneori limba durerii. Avem in comun un lucru mare: suntem oamenii solutiilor, nu ne lamentam si nu ne lasam invinsi – suntem luptatori.

felicitari….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: