Impreuna putem creste siguranta copiilor cu autism

Posted on: 25 martie, 2013

114Cursurile pentru parinti din cadrul proiectului “Siguranta copiilor cu autism” au demarat in luna martie la AITA si se bucura deja de succes si de feedback-uri pozitive din partea participantilor. Cele doua cursuri care au avut loc pana acum au oferit, gratuit,  informatii teoretice si practice despre riscurile la care se supun copiii cu autism si despre posibile solutii, modalitati de preventie.

„Siguranta copiilor cu autism” este un proiect educational si informativ realizat de Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) in partenerat cu OMV-Petrom – „Tara lui Andrei”. Alaturi de AITA in implementarea proiectului se alatura si reprezentantii MySafeKid. In cadrul acestui proiect, AITA va sustine 5 cursuri gratuit, pentru parintii copiilor cu autism, tema centrala fiind protejarea copiilor cu autism de accidente. La fiecare curs participa alt grup de parinti, cursurile fiind sustinute de specialistii AITA Psih. Daniela Martinescu si Psih. Andreea Matauan, impreuna cu reprezentantul MySafeKid – Cristiana Mateoiu. Primii 55 de parinti inscrisi la curs primesc gratuit sistemul MySafeKid pentru actiune rapida si eficienta in caz de disparitie a copilului.

Cursurile au un format interactiv, in care parintii vorbesc despre probleme pe care le-au intampinat in gestionarea comportamentelor periculoase ale copiilor, iar specialistii ofera recomandari si discuta cu parintii despre posibile solutii. Beneficiul cel mai mare al participarii la aceste cursuri consta in identificarea solutiilor si a resurselor pe care parintii le au efectiv in a asigura siguranta copiilor lor. De multe ori acesti identifica anumite probleme dar nu stiu ce solutii ar putea avea, iar cursul ofera raspunsuri si resurse valoroase care pot fi aplicate imediat si fara costuri sau cu costuri minime.

Parerea participantilor despre curs: „Am avut placerea sa particip la cursul organizat de dumneavoastra si doresc sa va transmit felicitările mele.  Subiectele dezbatute au fost de mare interes pentru mine, am preluat idei valoroase si le voi aplica imediat pentru a creste siguranta copilului meu. Atmosfera de lucru a fost placuta, trainerii au facut o treaba excelenta: prezentarea a fost de calitate, au preluat cu interes intrebarile din public si au oferit raspunsuri complete si la timp. Voi recomanda cu caldura atat specialistii AITA cat si sistemul MySafetyKid. Continuati treaba buna pe care o faceti!”

“Multumim pentru cursul organizat, informatiile au fost foarte utile si de interes, iar faptul ca nu a fost organizat contra cost este salutar, mai ales ca terapia unui copil cu TSA este destul de costisitoare si din ce am remarcat cu ocazia prezentarii participantilor, majoritatea mai aveau si un al doilea copil, in familie.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 634,924 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: