Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism

Posted on: 13 Februarie, 2013

Siguranta copiilor cu autism_Page_01Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism

“Siguranta copiilor cu autism”

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) in parteneriat cu OMV Petrom – Tara lui Andrei si MySafeKid organizeaza o serie de 5 cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism. Aceste cursuri fac parte dintr-un proiect educational si informativ avand ca subiect central siguranta copiilor cu autism.

Despre cursurile „Siguranta copiilor cu autism”

Seria de cursuri dedicate parintilor reprezinta o modalitate prin care vom transmite informatii despre riscurile la care sunt expusi copiii cu autism, care prezinta particularitati specifice de dezvoltare. Cursurile vor fi de specialistii AITA si MySafeKid.

De asemenea, vom oferi informatii practice despre modalitati de preventie si de interventie privitor la situatiile periculoase la care sunt expusi. Primii 55 de parinti inscrisi, vor primi gratuit un kit My Safe Kid. Sistemul My Safe Kid este un sistem personal de stocare a datelor de baza ale copilului si un sistem de transmitere automata a unui mesaj de alertare in caz de disparitie. Nu reprezinta un sistem de urmarire sau detectare.

Datele de desfasurare ale cursurilor

Fiecare parinte inscris va participa la unul din cursuri alegand data la care vrea sa participe (in limita locurilor disponibile). Cursurile se vor desfasura in zilele de vineri la urmatoarele date: 1 martie, 15 martie, 29 martie, 12 aprilie si marti 30 aprilie, incepand cu ora 17.00. Adresa noastra, unde se vor desfasura cursurile: Str. Drumea Radulescu, nr. 9, sector 4, Bucuresti, zona Tineretului.

Conditiile de inscriere

Se pot inscrie la curs parinti ai copiilor cu tulburare de spectru autist (TSA) sau cu alte tulburari pervazive de dezvoltare. Pentru inscriere trimiteti un e-mail la adresa: officeaita@yahoo.com cu subiectul „Siguranta copiilor cu autism”. E necesar ca mailul sa contina numele si prenumele parintelui, varsta copilului, modalitatea prin care a aflat de curs si o poza recenta a copilului (facuta in ultimele 3 luni). Poza va pentru crearea sistemului individual My Safe Kid pentru parintii care vor primi sistemul gratuit. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la: 021 335 15 36.

OMV Petrom prin Tara lui Andrei vine pentru a doua oara in spijinul Asociatiei AITA facand posibila organizarea si oferirea unor servicii gratuite copiilor cu autism si familiilor lor.

Asteptam inscrierile dumneavoastra pana in data de 26 aprilie 2013, in limita locurilor disponibile!

Anunțuri

7 răspunsuri to "Cursuri gratuite pentru parintii copiilor cu autism"

unde se tin cursurile sunt din vaslui

Datele de desfasurare ale cursurilor

Fiecare parinte inscris va participa la unul din cursuri alegand data la care vrea sa participe (in limita locurilor disponibile). Cursurile se vor desfasura in zilele de vineri la urmatoarele date: 1 martie, 15 martie, 29 martie, 12 aprilie si marti 30 aprilie, incepand cu ora 17.00. Adresa noastra, unde se vor desfasura cursurile: Str. Drumea Radulescu, nr. 9, sector 4, Bucuresti, zona Tineretului.

Fiecare parinte inscris va participa la unul din cursuri alegand data la care vrea sa participe (in limita locurilor disponibile). Cursurile se vor desfasura in zilele de vineri la urmatoarele date: 1 martie, 15 martie, 29 martie, 12 aprilie si 26 aprilie. Durata unui curs este de 3 ore, intre 16:00-19:00. Adresa noastra, unde se vor desfasura cursurile: Str. Drumea Radulescu, nr. 9, sector 4, Bucuresti, zona Tineretului.

dar cursuri pentru parinti pe regiuni(cum ar fi Iasi) nu faceti sunt multii parinti care ar face dar nu au posibilitatea de a ajunge in primul rand e seara si trebuie sa stea in Bucuresti

Buna ziua,
La invitatia unor organizatii locale putem sustine cursuri si in alte orase. Organizatia respectiva trebuie sa gaseasca sponsorizari pentru a putea sustine cheltuielile pentru buna organizare a cursului precum si onorariul lectorului. Vorbind punctual de cursul „Siguranta copiilor cu autism”, acesta nu premite deplasarea in tara pentru ca bugetul alocat nu acopera cheltuielile suplimentare generate de aceasta deplasare.

[…] In acest context, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA), in parteneriat cu OMV-Petrom Tara lui Andrei si MySafeKid, desfasoara in perioada februarie-aprilie 2013 un proiect educational si informativ centrat pe siguranta copiilor cu autism. In cadrul acestui proiect, parintii copiilor cu autism vor fi informati cu privire la riscurile specifice si mai ales cu privire la modalitatile de preventie. Informarea se va realiza prin intermediul unor flyere, a unor brosuri, dar si printr-o serie de 5 cursuri gratuite sustinute de specialistii AITA si de reprezentantul MySafeKid. Mai multe informatii despre cursuri puteti gasi aici: https://autismro.wordpress.com/2013/02/13/cursuri-gratuite-pentru-parintii-copiilor-cu-autism/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: