Terapie Socio-Emotionala prin joc a copilului cu tulburari de dezvoltare

Posted on: 7 septembrie, 2012

Conferinta pe tema interventiei in autism si alte tulburari de dezvoltare

(12-13 septembrie, Bucuresti)

Cercetarile in domeniul autismului si a interventiilor eficiente in cazul acestei tulburari de dezvoltare sunt in continua desfasurare. Specialistii din Romania au datoria de a se mentine informati cu privire la noile tipuri de interventii, complementare cu cele deja existente (ABA, PECS etc).

In zilele de 12 si 13 septembrie 2012, la Scoala si Gradinita Romano-Finlandeza din Bucuresti va avea loc o conferinta unde va fi prezentata Terapia Socio-Emotionala prin Joc pentru copii cu tulburari de dezvoltare. Atat profesionistii in domeniul educatiei speciale, cat si parintii si rudele copiilor cu tulburari de dezvoltare vor putea afla informatii valoroase, teoretice si practice, de la cei 3 specialisti din Statele Unite ale Americii care vor sustine aceasta conferinta: Dr. Renee McDannel, Julie Miller si Melissa St. John.

Lectorii acestei conferinte, cu experienta de peste 10 ani fiecare in terapie ocupationala sau terapie prin muzica, isi doresc sa impartaseasca din cunostintele si experienta lor cu specialistii din Romania, astfel incat si copiii cu tulburari de dezvoltare din tara noastra sa poata beneficia de noile interventii.

Scoala si Gradinita Romano-Finlandeza s-a implicat inca din anul 2010 in integrarea scolara a copiilor cu tulburari de dezvoltare. In primavara anului 2012, scoala a fost unul din centrele unde au fost sustinute cursuri gratuite pentru educatori si invatatori de catre specialistii Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA). Parteneriatul dintre Scoala si Gradinita Romano-Finlandeza si Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) continua si in cadrul organizarii acestei conferinte. AITA ofera servicii terapeutice copiilor cu autism si familiilor acestora din anul 2009.

Oportunitate de dezvoltare profesionala si personala pentru specialisti, ocazie pentru parintii copiilor cu tulburari de dezvoltare de a afla noi modalitati de a interactiona cu copilul lor, sansa pentru copiii cu autism la imbunatatirea interventiilor primite si la un viitor mai frumos, Conferinta de Terapie Socio-Emotionala este inca deschisa inscrierilor.
Pentru detalii si informatii doritorii pot sa apeleze urmatorul numar de telefon: 0769060791.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 669.293 hits
%d blogeri au apreciat asta: