Jocul simbolic la copiii cu autism

Posted on: 31 Iulie, 2012

 

Scenariul jocului ‘De-a doctorul’

Un scenariu implica atat actiuni, cat si dialoguri, si la inceput se defasoara ca intr-o piesa de teatru, mereu in acelas fel, cu aceleasi personaje, actiuni si dialoguri, motiv pentru care este important ca toti cei care se joaca cu copilul sa cunoasca scenariul. Cand se generalizeaza jocul, fiecare desigur poate sa improvizeze cum ii place.

Pentru a putea pune in actiune aceste jocuri avem nevoie de recuzita:

Set de doctor (halat, boneta, stetoscop, pastile de jucarie, retetar + pix, seringa, sirop, medicamente, etc)

Pacientul vine la doctor si bate la usa:

Doctor: Intra! Pacient: Buna ziua Doctor: Buna ziua. Cum va numiti? Pacient: Andrei. Doctor: Cati ani ai, Andrei? Pacient: 5 ani Doctor: Ce te doare? Pacient: Ma doare x! Doctor: sa te consult. Pacientul este consultat cu stetoscopul. Pacient: Doctor: Deschide gura sa vedem daca ai rosu in gat. Pacient: deschide gura. Doctor: Ai rosu in gat. Trebuie sa iei pastila asta. Ii da pacientului o pastila imaginara sau o bomboana, si un pahar cu apa imaginar. Pacient: deja ma simt mai bine. Doctor: Trebuie sa-ti scriu o reteta. Doctorul scrie reteta si o da pacientului. Pacient: Va multumesc! La revedere. Doctor: La revedere.

Pe rand, copilul si adultul vor fi costumati in doctor si vor intrepreta ambele roluri.  Scenariul poate fi scurtat sau completat in functie de posibilitatile copilului. Copilului I se mai poate face o injectie, sau poate fi intins pe canapea pentru consult la burtica, sau I se poate face masaj. Poate sa-l doara capul, un dintisor, un picior sau o mana etc. Copilul poate veni si cu o papusa la doctor, pe care o doare ceva. Si atunci va vorbi in numele papusii. Acest joc poate fi jucat de 2 copii, sau de mai multi, unde pe rand pot fi si pacienti si doctori.

Acest joc are rorul de a imbunatati abilitatile socale ale copiilor, imaginatia si creativitatea, dar are si rorlul de a-l pregati pe copil pentru vizitele reale la medic, unde medicul ii face bine pe copii, si nu este un personaj negativ, inspaimantator. Recomandam chiar, sa faceti acest tip de joc inaintea vizitelor la doctor. Distractie placuta si succes!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 631,921 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: