Noriel este alaturi de copiii cu autism

Posted on: 10 Iulie, 2012

Producatorul si distribuitorul de jucarii Noriel sustine terapia copiilor cu autism oferindu-le jucarii.
Joi, 6 iulie 2012, la sediul Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA) au ajuns nu mai putin de 40 de jucarii donate de catre firma Noriel. Astfel, incepand de vineri, copiii de la centru inclusi in programe intensive de terapie comportamentala aplicata (ABA) au putut sa se joace, printre altele, cu: hamsteri de jucarie care se deplaseaza pe un anumit traseu si scot sunete specifice, cu bebelusi de marime naturala, cu masini cu telecomanda, cu broscute care canta si cu ponei care clipesc si necheaza atunci cand sunt mangaiati.
Gestul celor de la Noriel este unul important deoarece copiii cu autism au in permanenta nevoie de materiale educative noi cu ajutorul carora sa achizitioneze noi cunostinte si abilitati. Cu toate ca este un ONG, AITA asigura materialele educationale ale copiilor care frecventeaza centrul de terapie, astfel ca orice ajutor este binevenit in a suplimenta jocurile pe care copiii le au la dispozitie pentru a se dezvolta.
Autismul este o tulburare de dezvoltare care afecteaza in principal 3 arii: comunicare si limbaj, socializare si comportament. Copilul cu autism este retras, nu raspunde la nume, are anumite preferinte fixe si comportamente stereotipe. Dat fiind faptul ca nu imita, un copil cu autism nu invata si nu intelege lumea din jur la fel ca ceilalti copii. El nu imita actiunile propriilor parinti sau ale altor persoane. Prin terapie inceputa de timpuriu si desfasurata intensive, copilul cu autism invata sa se dezvolte cu pasi mici, dar siguri. El invata sa imite, sa interactioneze cu adultii si cu alti copii, invata sa faca activitati specifice varstei (pictura, cantecele, dans, cloaje, modelaj etc), acumuleaza informatii si invata sa se joace simbolic (jocu de-a) in cadrul terapiei. Materialele educative, jucariile, sunt in acest context extrem de utile, iar donatia Noriel va ajuta cu siguranta copiii cu autism de la centrul AITA.

http://noriel.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: