Asociatia AITA – program complex de recuperare in autism

Posted on: 6 Iunie, 2012

Terapie la Asociatia AITAProgram intensiv de terapie pentru copiii cu autism

In cadrul Asociatiei AITA, copiii cu autism urmeaza programe intensive de terapie care duc la o recuperare functionala a intarzierilor in dezvoltare si la adaptarea copilului cu autism la mediul in care traieste.

Progresele aici se vad din prima luna de terapie in sensul schimbarii atitudinii si comportamentului copiilor fata de cei din jur: copii sau adulti. Incep sa fie mai atenti, mai toleranti si mai interesati de mediu si de persoanele din jur. In urma cooperarii, incep sa apara si noi abilitati si cunostinte. Apoi, in final, se schimba starea psihica a copiilor care devin interesati, curiosi si fericiti.

Procesul terapeutic se desfasoara pe termen lung, copiii avand intre 2 si 5 ore de terapie in fiecare zi, in functie de varsta si de nivelul abilitatilor si dificultatilor.

Un program complet si complex oferit de specialistii AITA cuprinde:

–          Evaluarea initiala a copilului la intrarea in program, apoi evaluari periodice,

–          Terapie ABA (Applied Behavior Analysis),

–          PECS (Picture Exchange Communication System),

–          Logopedie,

–          Kinetoterapie,

–          Socializare – in grupuri de 3 – 4 copii, formate in acord cu varsta si abilitatile copiilor,

–          Sedinte periodice cu parintii.

Fiecare ora de terapie incurajeaza comunicarea si limbajul, jocul, independenta, interactiunea cu adultii si cu ceilalti copii, si face trecerea de la un program de terapie 1:1, catre grupurile mici, si apoi catre gradinita de masa.

Asociatia AITA creeaza si materialele necesare terapiei, atat de specifice in terapia ABA, oferindu-le copiilor imaginea clara a obiectelor, actiunilor, culorilor, formelor, fructelor, legumelor, antonimelor, pozitiilor spatiale, apoi imagini pentru emotii, secventialitate, absurditati, plural, formarea propozitiilor etc.
Preocuparea intotdeauna este oferirea celei mai bune solutii la problema specifica a copilului si incurajarea independentei lui.

Obiectivul final, la AITA, nu este sa faca din copiii cu autism genii, dar sa-i faca pe copii din ce in ce mai putin autisti, si mai ales din ce in ce mai fericiti.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: