Sun Plaza susţine copiii cu autism de la Asociaţia AITA şi le spune povestea!

Posted on: 1 Iunie, 2012

În luna mai, Sun Plaza Shopping Center a răspuns din nou nevoilor comunităţii şi a desfăşurat încă o acţiune de ajutorare, parte din programul de CSR al companiei pentru anul 2012. De data aceasta, centrul comercial şi-a îndreptat atenţia către cei care au avut parte de un început mai anevoios în viaţă – copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist, aflaţi în îngrijirea Centrului Asociaţiei pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA).

 

Pe lângă sprijinul acordat în îmbunătăţirea rezultatelor programului terapeutic – prin asigurarea necesarul de rechizite, papetarie şi birotica pentru 12 luni – acţiunea caritabilă iniţiată de Sun Plaza pentru Asociaţia AITA a atras atenţia asupra importanţei primirii şi integrării copilului cu autism în societate.

 

Copiii cu autism au nevoie de iubire, de terapie şi de înţelegere. Mulţi dintre ei nu pot vorbi şi nici nu pot scrie, nu reuşesc să se exprime, să comunice sau să se facă înteleşi. Pentru că nu-şi pot spune singuri povestea, campania şi-a propus să o facă in locul lor, să spună şi sa le scrie încercările, pentru a-i deschide către o lume în care diagnosticul de autism să nu mai fie privit ca o fatalitate.

 

În cadrul evenimentului caritabil organizat pe data de 31 mai, la Centrul AITA, alături de Sun Plaza au venit persoane publice precum Jojo, Sonia Argint Ionescu, Andrei Nourescu, Irina Mohora, Cristina Şoloc, Denisa Nechifor. Acestea s-au implicat în campanie pentru a promova înţelegerea şi conştientizarea autismului, a dificultăţilor acestor copiilor şi pentru a le face cunoscute drepturile publicului larg.

 

Mamă a unui copil autist şi militant pentru conştientizarea autismului, Manuela Hărăbor a declarat, susţinând campania: “Statul ar trebui să se implice mai mult în sprijinirea copiilor cu tulburări din spectrul autismului, ar trebui să se legifereze decontarea terapiilor, care pot ajunge şi la 1000-1500 de euro pe lună. Acesta ar putea fi preţul pentru ca un copil să aibă o şansă reală la o viaţă independentă. Un copil diagnosticat cu autism are nevoie de terapie continuă, zilnică, poate chiar pe decursul întregii vieţi pentru a deprinde un comportament acceptat social. Are nevoie de terapie ca să înveţe să se joace şi să interacţioneze adecvat, să vorbească, să-şi recunoască propria familie şi, în final, să descopere lumea din jur şi minunile ei. Copiii cu autism sunt foarte speciali, unii dintre ei pot avea abilităţi extraordinare şi o inteligenţă sclipitoare, dar au nevoie de ajutor specializat pentru a-şi scoate la lumină adevăratul potenţial.”

 

Asociaţia pentru Intervenţie Terapeutică în Autism (AITA) este o organizaţie non-profit care are ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu tulburari din spectrul autist şi familiilor lor. Cel mai important proiect al asociaţiei este centrul înfiinţat, unde cei mai buni specialişti din ţară oferă servicii copiilor diagnosticaţi cu autism şi familiilor lor, cu daruire şi profesionalism, la cele mai ridicate standarde.

 

Sun Plaza Shopping Center, centrul comercial dominant din sudul capitalei, este un proiect dezvoltat de EMCT România şi S IMMO AG. Deschis în februarie 2010, Sun Plaza vine în întâmpinarea clienţilor cu trei abordări distincte: cumpărături de bază (hipermarket, magazine de bricolaj, mobilier şi electrocasnice), zona de lifestyle, cu prezenţe de top din domeniul fashion (ancore pe suprafeţe medii şi mari, magazine ale mărcilor internaţionale), precum şi o zona de divertisment şi petrecere a timpului liber. Sun Plaza are o suprafaţă închiriabilă de 81,000 m2 şi peste 210,000 m2 suprafaţă construită. Centrul are o parcare subterană cu 2,000 de locuri şi o legătură directă cu staţia de metrou Piaţa Sudului, realizată printr-un pasaj subteran.

www.sunplaza.ro

www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: