Instrumentele muzicale si autismul

Posted on: 27 martie, 2012

Instrumentele muzicale sunt jucării excelente pentru copiii cu autism. Ele integrează simțurile și pot fi folosite cu succes în dezvoltarea abilităților de limbaj și comunicare.

Muzica are calitatea deosebită de a realiza conexiuni între partea verbală și cea non-verbală a creierului nostru, ea având deci un efect extraordinar în tulburări ale dezvoltării în care comunicarea este deficitară, cum este cazul autismului. Instrumentele de suflat sunt de mare ajutor în dezvoltarea aparatului fono-articulator, dezvoltare ce condiționează și precede achiziția limbajului. Orice instrument muzical în general, îi dă ocazia copilului să-și exprime emoțiile și să-și descarce tensiunile acumulate într-un mod adecvat social. Mai mult, jocul cu instrument muzical poate reduce autostimularea, ca urmare a implicării într-o activitate ce stimulează complex și diferențiat simțurile copilului cu tulburare din spectrul autist. Tobele, pianul, xilofonul sunt ideale pentru a combina exercițiile de motricitate fină cu stimularea vizuală și auditivă, oferind celui mic premisele dezvoltării adecvate a simțurilor și, totodată, un joc distractiv și captivant! Un instrument muzical pe care copilul îl apreciază îl poate ajuta  și în ameliorarea problemelor de atenție, fiindu-i mult mai la îndemână să se concentreze asupra  producerii unor sunete care îi fac plăcere.

Muzica poate fi o cale frumoasă de relaționare și armonizare a copilului autist cu lumea înconjurătoare!

de Roxana Todora Trefas

http://www.lumealuibubu.ro/jucarii+muzicale+din+lemn

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 634,924 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: