Autismul la grădiniță – Cursuri gratuite de informare pentru educatori

Posted on: 8 Februarie, 2012

În cadrul Campaniei „Am autism!”, în luna martie educatorii și educatoarele din București și din țară sunt invitați să participe la cursul gratuit de informare asupra autismului organizat de Asociația pentru Intervenție Terapeutică în Autism (AITA).

Când si unde?

Pentru ca un număr mare de educatori să aibă acces la curs, specialiștii AITA vor veni în grădinițe și vor susține un numar de 5 cursuri în fiecare sâmbătă din luna martie (3, 10, 17, 24, 31 martie), între  orele 10:00-13:00 (cu o pauză de cafea).
Cursurile se vor desfășura în 5 grădinițe partenere din București. Detalii despre locație veti primi după înscriere.

Tematica detaliată a cursului:

Copilul cu autism – caracteristici și simptome;
Achizitii minime la intrarea în grădiniță;
Analiza funcțională a comportamentelor;
Principiile recompensei  – intăritori specifici la grădiniță;
Ce este un shadow (umbra) și de ce are nevoie un copil cu autism de shadow;
Atribuțiile educatoarei – ce este necesar să facă o educatoare când are la clasa un copil cu autism;
Obiective personalizate de atins în grădiniță, în grupul de copii.

De ce este important să participați?

Pentru copiii cu autism care depășesc mare parte din manifestările autiste grație terapiei, a merge la gădinița normală este un pas definitoriu pentru dezvoltarea lor ulterioară. Ei au dreptul la educație și pot să facă față învățământului de masă sau special, daca sunt sprijiniti corespunzator.

Chiar dacă în prezent nu sunt copii cu autism la grădinița dumneavoastră și chiar dacă există un psiholog în grădiniță,
– aceste cursuri vă vor fi de folos pentru a cunoaște mai multe despre realitatea autismului și pentru a reuși cu succes să integrați un copil cu autism în clasa dumneavoastră.
– deasemenea, veți putea alerta părinții în cazul în care observați o serie de astfel de caracteristici la unul din copii. Semnele autismului sunt puțin cunoscute și, din păcate, mulți părinți întârzie în a-și aduce copiii la specialist. Iar prin  intervenția dumneavoastra  timpurie (la 2-3 ani), un copil are o șansă mult mai mare să devină independent la grădiniță  decât atunci când tulburarea este detectată mai târziu și intervenția nu este  începută la timp.

Pentru mai multe detalii contactați-ne la: asociația.aita@yahoo.com, tel: 0753 055852, fiind necesar să ne transmiteți în care dată puteți participa, care este grădiniță la care lucrați și dacă aveți sau nu copii cu autism în clasa dvs.(prezența copiilor cu autism la clasa dvs. nu este obligatorie pentru a putea participa la curs).

Va multumim si va asteptam!

Anunțuri

9 răspunsuri to "Autismul la grădiniță – Cursuri gratuite de informare pentru educatori"

Doresc sa particip la acest curs, mentionez ca am in grupa un copil cu autism. Sunt profesor invatamant prescolar la G.P.P.Nr.1 din Rm.Sarat ,Judetul Buzau.

felicitari pentru aceasta initiativa intrucit beneficiarii directi ai acesteia vor fi copii cu autism , ma bucura sa aud ca educatorii de gradinita sint interesatii de terapiile copiilor cu autism ,pentru ca primul si cel mai important pas in opinia mea este ca recuperarea unui copiil cu autism , sa inceapa cit mai devreme posibil , ma bucur penru cei ce au si vor avea aceasta sansa datorita si proiectului dumneavoastra.

eu am avut in grupa,dar venea cu psihologul in fiecare zi…si a fost mai usor

Aceste cursuri se organizează doar în Bucureşti sau se vor organiza şi în ţară? Doresc să particip la acest curs. Sunt profesor invatamant primar şi prescolar la G.P.P. Nr.3 din Rm.Sarat, judetul Buzau.

Buna ziua.
Va multumim pentru interesul acordat cursurilor noastre. Ele se vor desfasura numai in Bucuresti, in luna martie in fiecare zi de sambata.
Va asteptam.

Buna ziua!
Abia azi am luat cunostinta de frumoasa initiativa a dvs.
Cand vor putea fi programate urmatoarele cursuri?As dori sa particip
Cu stima
S. A.

In tara de ex in Timisoara vreo sansa pe viitor sa tineti cursul ? Eu sunt interesata avand copil cu autism la grupa !VA multumesc si succes in ceea ce faceti 🙂 O seara placuta !

E o idee geniala. Poate se va aplica si pentru profesorii de la scolile speciale. Pana acum, multi dintre educatorii sau invatatorii care nu au mai lucrat cu copii cu autism nu stiu cum sa ii abordeze si parca le e frica sa se apropie de ei.

Buna ziua,
Asociatia noastra este interesata in a sustine acest demers al dumneavoastra de informare a educatorilor. Consideram ca fiind foarte util si necesar acest demers si in Craiova venind in intimpinarea nevoilor persoanelor cu TSA din comunitatea noastra.
Care ar fi conditiile organizarii acestui curs in orasul nostru?
multumesc !
luminita Sandu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 625,229 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: