Directioneaza 20% din impozitul pe profit!

Posted on: 11 decembrie, 2011

Directioneaza 20% din impozit copiilor cu autism

In Romania Codul Fiscal permite firmelor sa directioneze pana la 20% din profitul lor organizatiilor non-profit, pentru a ajuta astfel comunitatea. Din pacate insa prea putini o fac, desi prevederea exista de peste 5 ani, iar banii din impozite se duc an de an la stat.

Copiii cu autism au nevoie de terapie astazi, si nu pot astepta pentru ca simptomele tulburarii lor se agraveaza cu fiecare zi care trece. Acest procent din impozit se poate vira in contul AITA, simplu, doar semnand un contract de sponsorizare pana cel tarziu 31 decembrie, iar suma donata se scade din impozitul datorat la stat.

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA), este o organizatie nonprofit, non-guvernamentala, tanara, care are ca principal scop sprijinirea copiilor cu autism si a familiilor lor, oferind copiilor programe terapeutice de recuperare.
AITA implineste anul acesta 3 ani de la infiintare, reusind in acest timp sa infiinteze un Centru pentru copiii cu autism. In acest Centru, cei mai buni specialisti din tara ofera servicii copiilor diagnosticati cu autism si familiilor lor cu daruire si profesionalism la cele mai ridicate standarde.

La AITA ajutam copilul si intrega lui familie. In ultimul an un numar de 71 de copii au primit servicii oferite de catre specialistii AITA. Terapia ABA si-a dovedit eficienta in cazul copiilor cu autism si cercetarile ne arata ca autismul se poate recupera atunci cand copilul incepe terapia inaintea varstei de 3 ani, lucreaza cel putin 20 de ore pe saptamana, are suportul neconditionat al familiei si nu are alte afectiuni asociate. De la noi, de la Centrul AITA, au plecat copii recuperati la gradinita, copii cu care s-a muncit enorm, ai  caror parinti s-au mobilizat rapid si au inceput terapia inaintea varstei de 3 ani, la Centrul AITA si au continuat zi de zi acasa.

Terapia este singura  sansa a copiilor cu autism la o viata independenta, fara de care ei nu ar putea invata sa vorbeasca, sa se joace, sa imite, sa se bucure de cei din jur, sa-si strige parintii cand au nevoie de ajutor si astfel vor fi toata viata dependent de cei din jur. Copilul cu autism are nevoie sa lucreze minim  80 de ore de terapie individuala si de grup, efectuata de o echipa de terapeuti (specialisti in logopedie, terapie ABA, artterapie, socializare si integrare in gradinita si scoala).

Recuperarea copilului cu autism nu inseamna minune, ci inseamna o munca uriasa, implicand resurse financiare si umane enorme. Pentru fiecare copil familia achita cate 2000 lei lunar, contributia AITA fiind de inca 2000. Ca sa putem sustine in continuare programele acestor copii avem nevoie de sprijin financiar. Copiii care frecventeaza Centru AITA au nevoie de iubire, de intelegere si de terapie, si terapia costa foarte mult.

Terapia se desfasoara pe termen lung, acest lucru insemnand minim 2 ani. La sfarsitul acestor  2 ani de terapie, copilul poate fi independent daca se respecta indicatiile terapeutice date, si poate  pleca la gradinita, apoi la scoala pentru ca el deja stie sa interactioneze, sa se joace, sa imite, sa manance independent, sa foloseasca toaleta, sa-si exprime emotiile, sa fie copil.

Incercam acum la sfarsit de an sa convingem managerii companiilor si firmelor din Romania sa ajute copiii cu autism si sa vireze catre AITA 20% din impozitul pe profit. Potrivit procedurii din Codul Fiscal, orice director isi poate alege  o cauza pe care sa o sustina si sa semneze un contract de sponsorizare cu un ONG, prin care sa declare ca doreste sa-i vireze pana la 20% din impozitul pe profit pana cel tarziu 31 decembrie, astfel acesti bani se pierd.

Incheie un contract de sponsorizare cu AITA si ajuta copiii cu autism sa se indrepte catre o viata independenta. Contacteaza-ne pentru detalii pe asociatia.aita@yahoo.com sau www.autism-aita.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 634,924 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: