Centrul de terapie si informare AITA

Posted on: 17 August, 2010

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare.
La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti.

Programul timpuriu, intensiv de terapie la Centru este de 4 sau 5 ore/zi de luni pana vineri si include:
– o ora socializare (intr-un grup de 5 copii cu varsta cuprinsa intre 2 ani jumatate si 4 ani jumatate) iar restul orelor se lucreaza individual, terapie comportamentala aplicata (ABA).
– pe masura ce copilul isi imbunatateste abilitatile sociale, si isi poate lua informatii din mediu, numarul orelor de socializare creste ajungand la 2 ore, si restul orelor se lucreaza ABA individual.

Interventia la noi se face cu specialisti care au multi ani de experinta in lucrul cu copiii cu autism, experienta acumulata sub supervizarea directa a unor coordonatori din Israel, Anglia, USA. La Centru suntem preocupati de progresul copiilor nostri, copii pentru care investim timp, energie si pregatire profesionala cu scopul de a oferi cele mai bune solutii familiilor care ne solicita acest lucru.

Copiilor care nu fac parte din programul nostru intensiv, si familiilor lor, Centrul le ofera urmatoarele tipuri de servicii:
–          Evaluarea copilului –  initiala si periodica,
–          Interventie (terapie comportamentala aplicata, logopedie, kinetoterapie, socializare). Alcatuirea si supervizarea programului de interventie care se va aplica la domiciliul copilului sau la Centru.
–          Logopedie
–          Informarea si consilierea familiei. Grup de suport, workshopuri si informari pentru parinti.
–          Cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specielistilor in domeniu.
–          Monitorizarea interventiilor home-based.

Copiii vor beneficia aici de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System), metode de terapie care au obiective mari pe care insa le impart in sarcini mici, iar fiecare raspuns al copiilor se noteaza, precum si fiecare comportament astfel incat, in fiecare moment, sa avem clara evolutia copiilor.
Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program individualizat pe care il parcurge in ritmul propriu.
Asiguram materialele necesare terapiei si investim timp si energie in a procura cele mai bune materiale care sa faciliteze progresul copiilor.

Evaluarile initiale si periodice sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se stabilesc totdeauna in functie de necesitatile copilului. Aceste obiective se refera atat la abilitati ce trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire, cognitiv, socializare si joc, etc), cat si la comportamente ce trebuie inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).

Misiunea noastra este aceea de a-i face pe copii sa-si dezvolte potentialul la cel mai inalt nivel construind special pentru ei programe personalizate.

Anunțuri

4 răspunsuri to "Centrul de terapie si informare AITA"

as dori sa stiu daca va deplasati in tara,la domiciliul copilului.cat costa terapia pentru ca banii sant intodeauna oproblema.

Sunt terapeut ABA de 5 ani si lucrez cu copii cu CES de 11 ani . Daca cineva din Pitesti are nevoie de tutore sunati-ma la nr. 0722550216

[…] dezvolte potentialul la cel mai inalt nivel construind special pentru ei programe personalizate. Centrul de terapie si informare AITA Raspunde cu citat […]

SUNT TERAPEUT SI LOGOPED DE ASEMENEA LUCREZ CU COPIII CU NEVOI SPECIALE SI CU COPIII CARE INTRA IN NORMALITATE NR DE TEL 0763630712PUTEM LUCRA SI TERAPIE OCUPATIONALA SI PREGATIRE PT SCOALA CAUT O COLABORARE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: