Centru de terapie pentru copiii cu autism

Posted on: 11 Ianuarie, 2010

Atunci cand banuiti ca este ceva in neregula in dezvoltarea copilului, ar trebui sa mergeti sa vorbiti cu un specialist despre acest lucru. S-ar putea sa fie o afectiune sau nu, dar in cazul in care este, cu cat mai repede o descoperiti, cu atat mai bine este. Interventia precoce are cele mai bune rezultate iar atunci cand se face in jurul varstei de 2, 3 ani sansele de recuperare sunt foarte bune.

Imediat dupa aflarea diagnosticului, pentru a reusi sa ajutati cat mai eficient copilul este recomandat sa cititi despre aceasta afectiune. Este foarte important sa intelegeti tulburarile ce se petrec in sfera socializarii, a comunicarii si limbajului, autoservirii, somnului si alimentatiei, jocului, in sfera cognitiva, motrica etc.

Este foarte important pentru copil ca dvs sa intelegeti cu ce se confrunta el si faptul ca are nevoie de ajutor pentru a depasi aceste dificultati, sa intelegeti faptul ca problemele nu vor disparea de la sine si ca acum este momentul cel mai potrivit sa incepeti un program de terapie.

Centrul AITA ofera urmatoarele tipuri de servicii:
Evaluarea psihologica
Interventie terapeutica (terapie comportamentala aplicata ABA)
Grupuri de socializare de cate 3, 4 copii
Logopedie
Informarea si consilierea familiei. Grup de suport si ateliere pentru parinti.
Cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specielistilor in domeniu
Monitorizarea programelor de interventie la copiii cu autism.

Copiii beneficiaza aici de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System), logopedie, grupuri de socializare.  Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program pe care il parcurge in propriul ritm. Fiecare raspuns al copiilor se noteaza, precum si fiecare comportament astfel incat sa avem permanent clara evolutia copiilor. Asiguram materialele necesare terapiei si investim timp si energie in a procura cele mai bune materiale care sa faciliteze progresul copiilor.

Evaluarile initiale si periodice sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se stabilesc totdeauna in functie de necesitatile copilului. Aceste obiective se refera atat la abilitati ce trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire – masa, toaleta, spalat, imbracat; socializare si joc, etc), cat si la comportamente ce trebuie inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).

Parintii beneficiaza de  workshopuri, consiliere, informare si suport.

www.autism-aita.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 631,921 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: