CENTRU DE TERAPIE PENTRU COPII CU AUTISM

Posted on: 21 Noiembrie, 2009

In cadrul Asociatiei AITA, exista un Centru unde copiii cu autism pot veni pentru evaluare si terapie. Interventia se face cu specialisti care au multi ani de experinta in lucrul cu copiii cu autism, experienta acumulata sub supervizarea directa a unor coordonatori din Israel, Anglia, USA. La Centru suntem preocupati de progresul copiilor nostri, copii pentru care investim timp, energie si pregatire profesionala cu scopul de a oferi cele mai bune solutii familiilor care ne solicita acest lucru.
Centrul ofera urmatoarele tipuri de servicii:

–          Evaluare

–          Interventie (terapie comportamentala aplicata, terapie individuala dar si in grupuri de cate 3, 4 copii)

–           Logopedie

–          Informarea si consilierea familiei. Grup de suport pentru parinti

–          Cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specielistilor in domeniu

–          Monitorizarea interventiilor home-based

Copiii beneficiaza aici de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System) si fiecare reusita este recompensata si sarbatorita in mod special. Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program pe care il parcurge in propriul sau ritm. Fiecare raspuns al copiilor se noteaza, precum si fiecare comportament astfel incat sa avem permanent clara evolutia copiilor. Asiguram materialele necesare terapiei si investim timp si energie in a procura cele mai bune materiale care sa faciliteze progresul copiilor.

Evaluarile initiale, periodice, finale sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se stabilesc totdeauna in functie de necesitatile copilului. Aceste obiective se refera atat la abilitati ce trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire – masa, toaleta, spalat, imbracat; socializare si joc, etc), cat si la comportamente ce trebuie inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).

Modalitatea de lucru este individuala, dar si in grupuri de cate 3, 4 copii.

Oferim programe de terapie in grupuri de cate 3, 4 copii celor care lucreaza acasa, pentru a lucra cu alti copii programele de joc si socializare. Copiii care fac terapie acasa nu au parteneri de joaca copii, si de obicei invata sa se joace doar cu adultii. Noi le propunem grupuri mici in care sa-si exerseze aceste abilitati de joc si socializare: take turs, competitii, jocuri cu mingea, cu masini, de construit, domino, nu te supara frate, ursul doarme, sa faca schimb de obiecte/jucarii, sa raspunda si sa initieze comunicare,  sa imite sau sa initieze jocuri cu alti copii.

 Misiunea noastra este aceea de a-i face pe copii sa-si dezvolte potentialul la cel mai inalt nivel construind special pentru ei programe personalizate.

“Un copil cu autism nu se remarca prin faptul ca nu stie culorile, sau pentru ca nu spune poezii. El se remarca prin faptul ca sta singur si nu e atras de copii sau de jucarii, tipa, musca, invarte obiecte, nu vorbeste, nu raspunde la cerinte etc. Iar aceste comportamente devin prioritare in terapie – nu culorile sau poeziile. Nu ne dorim sa avem savanti autisti, mai degraba ne dorim copii care prin terapie sa arate si sa se poarte din ce in ce mai putin autist. ”
Psiholog Daniela Martinescu

www.autism-aita.ro

Reclame

2 răspunsuri to "CENTRU DE TERAPIE PENTRU COPII CU AUTISM"

Buna am strans cateva carti si jucarii.mi-ar placea sa vi le daruiesc inainte de craciun.cum facem?

Buna,
multumim frumos,
noi lucram luni si marti, pe 21 si 22 decembrie, apoi intram in vacanta. Daca aveti vreo sugestie noi suntem deschisi, multumim foarte mult,
Craciun fericit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 631,921 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: