AITA, centru pentru terapie in autism

Posted on: 3 Octombrie, 2009

AITA are un nou sediu in care s-a mutat si functioneaza din septembrie 2009. Ideea dezvoltarii acestui centru s-a nascut din dorinta de a promova interventia timpurie in tulburarile de dezvoltare. Centrul ofera urmatoarele tipuri de servicii:

–          Evaluare,

–          Interventie (terapie comportamentala aplicata, logopedie, terapie individuala dar si in grupuri de cate 2, 3 copii),

–          Informarea si consilierea familiei,

–          Cursuri de informare si worshopuri adresate deopotriva parintilor si specielistilor in domeniu,

–          Monitorizarea interventiilor home-based

 

Copiii vor beneficia aici de programe de terapie comportamentala aplicata ABA (Applied Behavior Analysis) si PECS (Picture Exchange Communication System), metode de terapie care au obiective mari pe care insa le impart in sarcini mici, astfel incat fiecare mica victorie sa fie recompensata si sarbatorita in mod special. Fiecare copil beneficiaza de propriul sau program pe care il parcurge in propriul sau ritm.

Evaluarile initiale, periodice, finale sunt analizate in echipa (parinti, terapeuti, coordonator) iar obiectivele se stabilesc totdeauna in functie de necesitatile copilului. Aceste obiective se refera atat la abilitati ce trebuie construite (imitare, comunicare si limbaj, autoservire – masa, toaleta, spalat, imbracat; socializare si joc, etc), cat si la comportamente ce trebuie inlaturate / inlocuite (autostimulari, comportamente neadecvate, de protest, etc).

Modalitatea de lucru este individuala, dar si in grupuri de cate 2, 3 copii.

Ii asteptam la Centru si pe copiii care lucreaza acasa pentru a lucra in grup cu alti copii programele de joc si socializare. Copiii care fac terapie acasa nu au parteneri de joaca copii, si de obicei invata sa se joace doar cu adultii. Noi le propunem grupuri mici in care sa-si exerseze aceste abilitati de joc si socializare: take turs, competitii, jocuri cu mingea, cu masini, de construit, domino, nu te supara frate, ursul doarme, sa faca schimb de obiecte/jucarii, sa raspunda si sa initieze comunicare,  sa imite sau sa initieze jocuri cu alti copii.

Gradinita este un mediu foarte complicat pentru un copil care a avut in jurul lui doar adulti. Sunt multi copii intr-o grupa de gradinita, adesea nivelul lor il depaseste pe cel al copilului cu autism, educatorii nu pot acorda atentie speciala unui copil cu autism pentru ca nu au timp si uneori pregatire iar relatiile sociale se leaga foarte greu.

 

Misiunea noastra este aceea de a-i face pe copii sa-si dezvolte potentialul la cel mai inalt nivel construind special pentru ei programe personalizate.

www.autism-aita.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: