Autismul si incluziunea sociala

Posted on: 16 septembrie, 2009

Fundaţia „Pentru Voi” în colaborare cu Federaţia Internaţională SOFT au plăcerea de a vă invita la conferinţa internaţională cu tema „E timpul schimbării – Autismul şi incluziunea socială”, care se va desfăşura în perioada 11 – 13 octombrie, la Hotel Timişoara din Timişoara. Evenimentul face parte din proiectul „Autismul nu dispare la 18 ani!”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul PHARE 2006 – Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală şi dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mentală şi Federaţia Internaţională SOFT.

 Conferinţa se focalizează pe transferul de cunoştinţe şi informaţii referitoare la incluziunea socială a persoanelor adulte cu autism. Se va acorda atenţie specială României, unde serviciile comunitare de sprijin pentru persoane adulte cu autism sunt practic inexistente: odată ce au împlinit vârsta de 18 ani, tinerii adulţi cu autism îşi „pierd” diagnosticul. În aceste condiţii, drepturile lor, garantate de recent adoptata Convenţie ONU cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi nu sunt respectate, ceea ce conduce la excluziunea socială a lor şi a familiilor lor.

Detalii pe www.pentruvoi.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 634,924 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: