2 aprilie bogat

Posted on: 3 Aprilie, 2009

2 aprilie a trecut, insa nu neobservat, ci foarte bine vazut!

In Bucuresti au avut loc cateva evenimente importante care au marcat aceasta zi si care au avut ca obiectiv principal sa-i faca pe oameni sa fie constienti ca autismul exista si ca toti copiii cu autism au nevoie de terapie.

 

In cadrul campaniei de informare “Copilul cu autism are nevoie de terapie!”, initiata si desfasurata de catre ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM, am participat si am organizat diferite actiuni in sprijinul constientizarii autismului.

 

In acest sens, miercuri, 1 aprilie, am participat la intalnirea metodica organizata de CJRAE Ilfov (Centrul Judetean de resurse si Asistenta Educationala) unde s-a pus prblema abordarii copilului cu tulburari de spectru autist in scoala.

S-a ridicat problema importantei profesorului de sprijin si a integrarii copilului precum si adaptarea programei scolare la particularitatlile copiilor.

 

Joi, 2 aprilie, am organizat in Parcul Tineretului, la Cafeneaua Actorilor, o intalnire a copiilor alaturi de terapeuti si parinti. Am avut surprize placute la aceasta intalnire din partea copiilor. Terapia da rezultate care se vad atat de bine la distante mai mari in timp. Am reintalnit copii pe care nu-i mai vazusem de ceva vreme si progresul lor mi-a incantat privirea si inima.

Unii copii s-au simtit bine, au fost relaxati, altii au fost stanjeniti in acest mediu nou, unii dintre ei chiar au plans.

Insa, noi am dorit sa transmitem in aceasta zi urmatorul mesaj parintilor: Luptati pentru terapia copiilor pentru ca ei pot deveni independenti! Si nu-I izolati pe copii. Ca sa stim ca exista, trebuie sa-i vedem pe strada, in parcuri, la petreceri.

Mesajul nostru pentru terapeuti: fiecare cuvant, imbratisare, fiecare progres pe care il vedeti la copiii cu care lucrati valoreaza mai mult decat oricare alta experienta din CV-ul vostru. Copiii au nevoie de voi! Terapie de calitate se face doar prin munca si pregatire sustinuta, rabdare si dedicare!

Mesajul nostru pentru comunitate: Copilul cu autism nu si-a ales sa se nasca autist, iar pentru a invinge dificultatile provocate de aceasta tulburare are nevoie de multa intelegere si rabdare din partea tututor!

Descoperit in primi ani de viata si tratat corespunzator copilul cu autism poate recupera intarzierile provocate de aceasta tulburare!

 Alaturi de noi la acest eveniment a participat doamna Mihaela Ciobanu, prof. psihopedagog in cadrul Scolii Speciale nr. 4.

 Am participat, in direct, la emisiunea 2 si un sfert, la Radio Actualitati si am transmis si din aceasta postura informatii despre autism, terapie si recuperare.

 Am impartit pliante informationale si am postat afise in principalele universitati si facultati de psihologie, precum si parcurile mari ale capitalei.

 Am participat la montarea fundei autismului in cadrul campaniei “Impreuna invingem autismul!” in Piata Universitatii.

 Aceste evenimente care au marcat ziua de 2 aprilie s-au desfasurat in multe orase din tara, semn ca lucrurile incep sa se miste. Lumea incepe sa devina constienta ca autismul exista si ca trebuie sa ia masuri!

 

Copilul cu autism are nevoie de terapie!

 

Parteneri si colaboratori:

CJRAE Ilfov,

Scoala Speciala nr. 4 Bucuresti,

Cafeneaua Actorilor,

Edurelle.

   http://autism-aita.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 631,921 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: