O campanie de succes

Posted on: 14 Martie, 2009

Campania “ Impreuna invingem autismul!”

 

          „Am initiat aceasta campanie pentru ca vine in continuarea muncii noastre de peste 17 ani in sprijinul copiilor afectati de boli cronice. Am lucrat pentru copii cu disabilitati din peste 21 institutii de ocrotire, am introdus in Romania educatia tip Portage pentru recuperarea copiilor cu deficiente de dezvoltare, ne-am dedicat peste 15 ani combaterii stigmatizarii si imbunatatirii serviciilor medicale si sociale pentru copii afectati de HIV/SIDA. Problema copiilor cu autism nu ne-a lasat indiferenti si ne bucuram daca vom reusi impreuna cu partenerii nostri sa aducem o schimbare pozitiva in viata acestor familii. Rolul RAA in campanie este centrat mai ales pe diseminare de informatii, atat pentru parinti cat mai ales pentru medicii de familie. RAA are o experienta de peste 8 ani in furnizare de educatie medicala continua si credem ca introducerea unor teme legate de diagnosticarea precoce a autismului ar trebui sa fie esentiala in formarea continua a unui medic de familie. RAA va coordona, impreuna cu un comitet consultativ, campania de strangere de fonduri si va oferi informatii cu privire la gestionarea transparenta a banilor stransi in aceasta campanie”
Dr. Silvia Asandi, Director General RAA

„În cei 14 ani de activitate, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile a adus contributii importante pentru dezvoltarea organizatiilor neguvernamentale, dar si pentru modificarea legislatiei din domeniul social. În acest context, impreuna cu partenerii nostri, initiem aceasta campanie, cunoscand nevoile copiilor cu autism din Romania si implicit pe cele ale parintilor lor. Consideram ca, din pacate, doar o campanie de strangere de fonduri nu va rezolva toate aceste nevoi, de aceea un alt obiectiv al acestui demers este acela de a creste, prin actiuni de advocacy, gradul de implicare a autoritatilor publice competente pentru a raspunde nevoilor zecilor de mii de persoane cu autism din Romania. FDSC considera ca organizatiile neguvenamentale din domeniu au un cuvant important de spus, mai ales pentru ca majoritatea sunt constituite de parinti, cei mai buni cunoscatori si specialisti pe problematica situatiei copiilor lor. De aceea, ne vom implica in sprijinirea acestor organizatii si crearea unei coalitii care sa aduca toate contributiile necesare punerii in practica a unor politici publice care sa responsabilizeze institutiile statului.”
Ionut Sibian, Director Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Aceasta campanie a pornit dintr-o simpla dorinta a unei mame de copil cu autism. La aceasta dorinta, insa, au inceput sa rezoneze treptat zeci de oameni cu suflet mare care s-au alaturat, au dat aripi ideii si au contribuit in special ca voluntari sau cu donatii.

Campania Impreuna invingem autismul! este un produs de echipa, o echipa formata de oameni care poate nici nu s-au cunoscut inainte, dar pe care i-a legat ceva simplu, dar atat de motivant: dorinta de a ajuta. Campania aceasta este astfel inca un exemplu ca mai presus de multe lucruri sunt comunicarea si relationarea intre oameni, adica exact ceea ce lipseste din viata copiilor si persoanelor cu autism. Povestea acestei campanii este inca un motiv care ne face sa consideram ca trebuie sa ii aducem in lumea noastra, ca trebuie sa invingem autismul si ca putem face acest lucru numai impreuna!

Multumim in primul rand parintilor copiilor ale caror povesti si fotografii apar pe acest site, sustinatorilor campaniei (Manuela Harabor, Matei Calinescu, Bianca Brad, Andreea Marin Banica, Dana Nalbaru), partenerilor nostri si urmatorilor oameni: Claudia Iatan (fotografii), Oana Sandu (textele povestilor), Constantin Marza (webmanager), Ciprian Buduru (design materiale), specialistii Joseph E. Morrow, Paul Morosanu, Tatiana Popescu, Renee McDannel, Ana Stoica si Irina Lungeanu, Linda Lee (Help Autism Now Society), reprezentanti ai FDSC si ai organizatiei de tineret ai Ministerului Transporturilor din Olanda (pentru donatiile initiale necesare pregatirii campaniei), Rick Rollens, Anamaria Cotofana, Oana Varlan, Luciana Haloiu, Clara Burghelea, Daniela Antonie, Bogdan Plecan, Daniela Alexandru, Klara Papuc, Madalina Marcu.

www.invingemautismul.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: