Lansarea oficiala

Posted on: 20 Ianuarie, 2009

 

Invitatie la lansarea A.I.T.A.

 

 

 

Mirela Zivari si Daniela Martinescu (Cucuruz) au placerea de a va invita la lansarea oficiala a Asociatiei pentru Interventie Terapeutica in Autism.

Cel mai bun prieten al unui copil cu autism ar trebui sa fie un terapeut bun care sa-l invete sa vorbeasca, sa se joace, sa iubeasca si sa descopere lumea.

 

In Romania sunt peste 30.000 de copii diagnosticati cu tulburari din spectrul autist.

Desi teoretic un psiholog ori un medic psihiatru ar trebui sa stie exact sa trateze aceasta problema, atat din punctul de vedere al diagnosticarii cat si al terapiei, lucrurile nu stau exact asa.

Procesul terapeutic in prezent, in institutiile statului, nu este foarte riguros, metodele de terapie se aleg in functie de bunul simt al psihologului si nu de putine ori parintii sunt lasati sa creada ca nu se poate face nimic pentru recuperarea copiilor lor cu autism. Terapia comportamentala aplicata, conform studiilor recente in domeniu, este terapia cu rezultatele dovedite cele mai mari, ducand la recuperare in peste 50 din cazurile unde a fost aplicata correct si consecvent. Ma refer aici la rezultatele unor studii in care copiilor intre mici 2 si 3 ani li s-a aplicat un program de terapie ABA intensiv.

Principalul scop al A.I.T.A. este sa sustina specializarea psihologilor romani in terapie comportamentala aplicata pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor cu autism si a familiilor lor oferind planuri de terapie profesioniste si mai ales financiar accesibile.

 

Asociatia isi propune o serie de obiective si activitati printre care: 

a)  infiintarea  unui  centru  pentru  terapie si  recuperare  a  persoanelor  cu tulburari din spectrul autist;

b)  informarea  parintilor, specialistilor, pediatrilor, educatorilor, medicilor de familie  si a comunitatii  in general  cu  privire la  metodele  actuale  de intervenie in  ceea ce prieste tulburarile  din  spectrul  autist – prin  mijloace ca: realizarea unui site cu  informatii  actuale  din domeniu,  publicarea unor  materiale de specialitate (carti, brosuri, pliante etc) si  distribuirea lor  in cabinetele  medicale, gradinite, clinic etc;

c)  suport  pentru  un numar  cat  mai mare de terapeuti din Romania  pentru a se acredita  international – obtinerea titlului de BCBA (Board Certificated Behavior Analyst)

d)      Colaborarea cu instituţiile abilitate ale statului, în scopul realizarii de programe educaţionale adresate persoanelor cu autism.

e)     Implicarea mass-mediei in sustinerea demersurilor pe langa autoritatile din Romania pentru a recunoaste si respecta drepturile persoanelor cu autism.

f)     Organizarea de cursuri de formare în domeniul terapiei comportamentale aplicate.

g)   Organizarea de cursuri, seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru, schimburi de experienţă, simpozioane, congrese.

 

Avem nevoie de sprijinul dvs.

In acest sens va invitam sa deveniti sustinator al cauzei noastre. Ne dorim ca impreuna sa sensibilizam societatea in legatura cu situatia copiilor cu autism de la noi din tara si sa realizam o schimbare majora a vietii copiilor cu autism. Sunt deja alaturi de noi actrita Monica Davidescu si Aurelian Temisan care chiar daca nu au copii inteleg si sustin eforturile celor care vor sa faca o schimbare in bine in viata copiilor cu autism.

 

Lansarea va avea loc joi, 22 ianuarie, ora 17.00 la Clinica TerapiaM, in strada Dumbrava Rosie nr. 12 A.

 

 

Va asteptam cu drag,

Daniela Martinescu (Cucuruz), Mirela Zivari, impreuna cu actrita Monica Davidescu, alaturi de membri AITA.

 

http://autismro.com

Anunțuri

5 răspunsuri to "Lansarea oficiala"

Ca părinte al unui copil cu autism, v-aş ruga să corectaţi marja de succes pe care o prezentaţi (peste 50%) sau să indicaţi sursa.

Din câte ştiu eu, Dr. Lovaas a avut o rată de succes de 45% (succesul fiind masurat ca recupeare completă, adică absenţa simptomelor autiste), acei copii au început terapia până la vârsta de 3 ani şi aceste rezultate nu se reproduc atunci când terapia este făcută la domiciliu – unde rata de succes este între 10% şi 20%.

Aceste detalii sunt importante întrucât părinţii, care pe lângă copiii lor duc povara autismului, sunt încântaţi la începuturile drumului spre recuperare cu speranţe care nu de puţine ori se dovedesc deşarte.

Buna ziua,
Intre rezultatele studiului la care va referiti dvs si cele la care ma refer eu nu este o diferenta flagranta care sa schimbe semnificativ lucrurile.
Cat despre sperante, depinde care parte a paharului o privesti.
Cineva ar putea vedea partea plina a paharului si sa fie optimist pentru ca exista 50% ca programul de terapie sa duca la recuperarea copilului.
Altcineva ar putea vedea partea goala, adica faptul ca exista 50% sanse ca propriul copil sa nu reuseasca sa recupereze.
Aveti dreptate fiecare detaliu conteaza…

Într-adevăr, între 45%, 48% sau 50% nu este mare diferenţă.

Însă între 10-20% şi 50% este. Aceasta doream să subliniez.

Sper să regăsesc sursa care dădea drept 10-20% rata de succes în cazul tratamentului la domiciliu – care este, din câte cunosc, cazul obişnuit la noi.

Când o voi găsi-o, voi reveni. Mulţumesc pentru răspuns.

Buna ziua,
cele mai multe surse se refera la studiile dr. Lovaas si au dau ca rezultat 47% sau 48% rata de succes, aveti dreptate.
Si mai aveti dreptate ca la noi terapia cel mai corect si consecvent aplicata se face la domiciliu si nu in institutii, unde stim cu totii cum stau lucrurile.
Si mai este ceva… de foarte multe ori parintilor li s-a spus „nu este nimic de facut, mergeti acasa si obisnuiti-va cu ideea”.
Eu nu vreau sa prezint rezultate magice ori sa deformez realitatea, am ales insa cele mai optimiste surse, pentru a arata ca se poate face ceva, ca rezulatele anumitor studii arata copii care au recuperat intr-un procent foarte bun si ca rolul terapiei este covarsitor pentru viitorul copiilor cu autism.

Voi prezenta pe viitor sursele, aici aveti dreptate… din nou. 🙂

Felicitari pentru lansare!mult succes!
cu stima ,catalina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 625,229 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: