ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM

Posted on: 8 Ianuarie, 2009

 

La sfarsitul anului trecut, in decembrie 2008, s-a infiintat Asociatia pentru Intreventie Terapeutica in Autism, asociatie care are ca scop oferirea unor servicii de calitate de terapie copilului cu autism si informarea despre autism, legata de toate aspectele acestei problematici.

– AITA prin specialistii sai desfasoara programe home-based de terapie comportamentala ABA si PECS (comunicare cu ajutorul imaginilor) pentru copiii cu PDD, tulburari de limbaj, tulburari de comportament;

– AITA isi propune sa informeze parintii despre metodele de interventie, terapie si evaluare in autism;

– isi propune sa informeze studentii despre oportunitatile de cariera in domeniul terapiei comportamentale aplicate ABA.

– sa informeze terapeutii despre cum sa devina consultati acreditati si recunoascuti. Si mai ales isi propune sa faca demersuri in sensul recunoasterii oficiale a acestei  terapii si acestei meserii in tara.

– sa colaboreze cu medicii de familie organizand sesiuni de informare despre simptomele autismului si metodele de terapie

– realizarea unor materiale nationale de informare (o carte, o revista, pliante, brosuri etc) despre problematica autismului.

– realizarea si implementarea de proiecte de finantare pentru a-si realiza obiectivele pe termen lung si scurt.

 

A.I.T.A. se adreseaza terapeutilor si isi propune sa ii sprijine pentru a se specializa, motiv pentru care va  invita (psihopedagogi, psihologi, studenti), sa va alaturati unui demers profesional in abordarea autismului.

 

Puteti devein membru trimitand un mail la terapie_in_autism@yahoo.com, de unde veti primi un formular de adeziune precum si informatii legate proiectele, parteneriatele si cursurile organizate de AITA si colaboratorii sai.

 

In speranta unei colaborari excelente, si a unui an nou plin de realizari va doresc multa sanatate, putere de munca, succese pe toate planurile si liniste in suflet.

 

Reclame

5 răspunsuri to "ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM"

am un copil cu autism si doresc mai multe informatii despre terapie.

Buna ziua,
Daca sunteti din Bucuresti putem stabili o intalnire si am sa va raspund la intrebari. Trimiteti un mail la terapie_in_autism@yahoo.com
Daca nu puteti veni insa la o intalnire as vrea sa-mi spuneti mai exact ce fel de informatii va intereseaza, si va recomand sa cititi articolele din categoria ‘ABA’

Numai bine

[…] « ASOCIATIA PENTRU INTERVENTIE TERAPEUTICA IN AUTISM […]

din pacate nu sint din buc.si va rog din inima ,am o fetita cu autism are 7 ani si 8 luni ,imita orice cuvint,dar mai greu merge la modul de a intelege ceea ce vorbim cu ea,nu avem terapeuti care sa stie sa lucreze cu ea mai mult lucrez eu cu ea,si la logoped,dar acesta nu cunoaste deloc despre autism ,va rog din suflet daca se poate sa-mi trimiteti pe mail citeva materiale .cartea/ lasa-ma sa-ti aud glasul],am comandat-o,si am citit-o,si mai lucrez cu ea dupa programele de la sfirsitul cartii.va multumesc f.f. mult.

am uitat sa las mail-ul…este ginutzy_90@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 631,921 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: