Curs – recuperare si terapie in autism

Posted on: 28 Octombrie, 2008

CLINICA TERAPIAM, in colaborare AITA si firma producatoare de materiale educationale Edurelle, in cadrul CAMPANIEI DE INFORMARE asupra problematicii autismului si tehnicilor de interventie in autism, invita parintii dar si specialistii care lucreaza cu copiii cu autism la cursul de informare:

TEHNICI DE TERAPIE COMPORTAMENTALA APLICATA LA COPILUL MIC CU AUTISM

Data: 15 noiembrie 2008
Locatia: Bucuresti, Clinica TerapiaM, Str. Dumbrava Rosie Nr. 12A, Sector 2, Bucuresti
Durata: 4 ore ( 10.00 -14.00 )

Tematica si programul cursului:
10.00 – 11.00 Terapia comportamentala aplicata (ABA): principii de terapie, ABC, recompense, Sd, Prompt, reguli de masterare, abordarea piramidala etc)
11.00 – 11.15 pauza de cafea
11.15 – 13.00 Programele terapiei comportamentale (selectiv). Exemple de programe pentru dezvoltarea limbajului receptiv si expresiv, pentru dezvoltarea abilitatilor de joc, pentru dezvoltarea abilitatilor cognitive, motorii, pentru stabilirea cooperarii si contactului vizual, pentru inlaturarea / corectarea / inlocuirea comportamentelor neadecvate si autostimularilor etc.
13.00 – 13.15 pauza de cafea
13.15 – 14.00 sesiune de intrebari si raspunsuri

Organizatori si colaboratori:
Daniela Martinescu (Cucuruz) – psiholog, specializare in recuperarea si terapia copiilor cu autism (ABA)
Anca Neagu – psiholog, specializare in terapia comportamentala la copiii cu autism

Termenul limita de inscriere: 10 noiembrie

Informatii si inscriere:, tel: 0722.635078, terapie_in_autism@yahoo.com

Taxa de participare: 70 ron, se achita in ziua cursului 

*Se acorda diploma de participare. Nu se acorda credite din partea Colegiului Psihologilor. 

www.terapiam.ro

Reclame

4 răspunsuri to "Curs – recuperare si terapie in autism"

[…] Curs – recuperare si terapie in autism  […]

mult succes, sunt convins ca e nevoie de astfel de informatii

Mărturisesc că am venit la cursul de informare TEHNICI DE TERAPIE COMPORTAMENTALA APLICATA LA COPILUL MIC CU AUTISM din data de 15 nov. 2008 cu oarecare rezervă, poate pentru că nimeni până atunci nu a avut răbdarea să îmi ofere informaţiile de care aveam atâta nevoie fiind mama unui băieţel diagnosticat în vara acestui an cu tulburări de spectru autist. Ştiam în mare ceea ce reprezintă autismul dar nu ştiam cum îmi pot ajuta copilul şi chiar aveam nevoie de ajutor de specialitate şi după cum este bine ştiut primul pas pe care îl faci când primeşti o asemenea veste este să te informezi. Cu toate că am mers la diferiţi doctori, cu toate că am fost internaţi în spital pentru evaluări etc nimeni nu s-a preocupat intr-un mod vizibil şi necesar să ne ofere măcar informaţiile ca să putem face un prim pas. Ştiţi cum e? Până şi doctorii te privesc cu acel sentiment pe chip de: vaai, săracul! dar atât şi la modul cel mai obiectiv cu putinţă ţara noastră duce foarte mult lipsă de profesionalism şi competenţă din partea multor doctori. Din păcate cei care au de pierdut sunt cei care suferă.

Acum revenind, aş vrea să mulţumesc doamnei Daniela Martinescu şi doamnei Anca Neagu precum şi clinicii TerapiaM pentru găzduire şi pentru că au avut răbdarea timp de patru ore să ne ofere puncte de sprijin pentru a putea merge înainte. Cu ce am rămas plecând de acolo, cu expresia: chiar se poate face ceva, nu e uşor dar se poate! Şi cu multe informaţii legate de tehnicile terapiei. S-a văzut multă implicare din partea dvs şi contează enorm. Dacă aţi şti cât e de importantă pentru noi ca părinţi. Vreau să mai spun doar că am început acasă să lucrez cu cel mic un progrămel prin care să înveţe să se îmbrace singur şi funcţionează, nu am ajuns să-l facem foarte bine fără pic de ajutor dar se văd progrese. Mulţumesc din suflet pentru ceea ce faceţi şi pentru dăruirea cu care o faceţi şi să aveţi putere multă pentru că e mare nevoie de dvs! Să-mi iertaţi doar cuvintele prea puţine! Sărbătorile care vin să le primiţi cu bucurie!

Buna ziua,

As dori sa particip la urmatorul curs – Recuperare si terapie in autism.
Va rog daca se poate sa ma anuntati cand se va organiza in Bucuresti.

Multumesc anticipat,
Elena Dumitrescu
29.11.2008

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 631,921 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: