Initiativa

Posted on: 4 Septembrie, 2008

Resurse locale
Dorim să impulsionăm crearea unor grupuri locale de sprijin pentru părinţi, cel puţin câte unul în fiecare judeţ al ţării, dacă nu în fiecare localitate unde sunt mai multe familii cu copii cu autism.

Scopul unui astfel de grup este de a aduna laolaltă pe părinţii copiilor cu autism şi sindrom Asperger, persoanele cu SA, care să-şi împărtăsească din experienţa proprie unii altora, să primească răspunsuri la întrebări care îi frământă, să obţină informaţii depre resursele existente (sau nu) pe plan local, să întâlnească alte familii pur şi simplu să socializeze, să-şi facă prieteni noi, cu alte cuvine să se sprijine reciproc în dificila misiune de a creşte un copil cu autism sau sindrom Asperger, să facă faţă provocărilor permanente ce apar, dar şi pentru a încerca să gasească soluţii pentru a schimba în bine lucrurile pe plan local, la nivelul serviciilor şi agenţiilor de resort.

Stim că nu este foarte simplu la noi să pui la cale o astfel de acţiune, dar vă asigurăm ca nu aveţi nevoie de cunoştinţe „savante” sau să fiţi manageri de meserie; Întâi de toate trebuie să vă doriţi acest lucru. Vă încurajăm să încercaţi şi chiar vă sugerăm câteva idei despre cum aţi putea să începeţi:

-puteţi să daţi un anunţ în ziar sau să lipiţi un afiş la cabinetul medicului psihiatru din localitate sau alte cabinete medicale sau centre de recuperare precum că doriţi să organizaţi întâlniri cu părinţii copiilor cu autism din localitate/zonă;
-lăsaţi un nr. de telefon şi specificaţi o anumită zi din săptamână sau un anumit interval orar când puteţi fi contactat;
pentru început vă puteţi întâlni chiar la şcoala/centrul de zi/recuperare pe care îl frecventează copilul dumneavoastră, sau chiar într-o cofetărie, sau la biblioteca locală;
-la prima întâlnire vă puteţi sfătui cum să vă organizaţi mai departe, ce să faceţi. Veţi avea, cu siguranţă, multe idei.

Credem că este deosebit de important pentru persoanele cu autism / sindrom Asperger, părinţi, fraţi ai copiilor cu autism să se întâlnească, să discute între ei şi să se sprijine reciproc atât informaţional, cât şi emoţional. Merită să încercaţi. Fiecare dintre noi trebuie să simtă că NU ESTE SINGUR.

Noi încercăm să adunăm laolaltă informaţii despre eventualele grupuri de sprijin existente deja şi resursele existente pe plan local pentru familiile cu persoane cu autism. Le veţi putea găsi dând click pe judeţul care vă interesează din tabelul de mai sus. Depinde şi de fiecare dintre dvs. cât de cuprinzătoare şi de utilă va fi baza noastră de date.

Dacă sînteţi în căutarea unui astfel de grup local de sprijin din zona dvs. şi nu găsiţi nimic pe pagina noastră, vă invităm pe dvs. să încercaţi să creaţi un astfel de grup. Apoi să ne scrieţi pe adresa office@autismromania.ro localitea unde s-a constituit sau este pe cale a se constitui grupul, datele de conatct ale organizatorului, eventual, dacă deja sunt stabilite, şi locul de întâlnire, respectiv, zilele şi orele de întâlnire. Sau dacă cunoaşteţi că un astfel de grup există, dar nu este cuprins în baza noastră de date, vă rugăm să ne scrieţi la aceeaşi adresă şi să ne oferiţi informaţiile respective. Veţi ajuta astfel alte familii să ajungă mai repede la resurse şi la sprijinul de care au atâta nevoie.

Aceeaşi rugăminte v-o adresam şi în ceea ce priveşte resursele de la nivel local: clinici de diagnosticare, centre de evaluare, de terapie, centre educaţionale, şcoli unde copiii cu autism beneficiază de servicii cel puţin rezonabile. Cu toţii ştim că situaţia nu este deloc satisfăcătoare din această perspectivă. Dar depinde mult şi de noi ca lucrurile să înceapă să se schimbe.

Faceţi în aşa fel încît să NU FITI SINGURI!

Vă mulţumim mult pentru colaborare şi va dorim succes!

http://www.autismromania.ro/site/Resurse/resurseLocale/

Anunțuri
Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 625,229 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: