Un site nou – logopedie

Posted on: 16 iulie, 2008

CA MODALITATE DE LUCRU, NOI FOLOSIM PROGRAMUL DE INTERVENŢIE PERSONALIZAT, CARE REIESE DIN PLANUL GENERAL DE LUCRU PERSONALIZAT, REALIZAT DE CĂTRE UN PSIHOLOG ŞI APLICATE DE O ECHIPĂ DE OAMENI CE SE DEDICĂ RECUPERĂRII COPIILOR CU DEFICIENŢE…

programul de interventie personalizat

Programul de intervenţie personalizat (P.I.P.), este o tehnică de planificare şi coordonare, ca şi planul de servicii personalizat (P.S.P.). Amândouă fac ca individul să aibă o viziune cât mai completă a nevoilor sale; asigură continuitatea, complementaritatea şi calitatea serviciilor, ca răspuns la diversele sala cerinţe. P.I.P. constituie o parte a P.S.P., el este o tehnică de lucru permanent pentru unul sau mai mulţi membrii ai echipei, care îşi coordonează intrvenţiile în dirtecţia realizării scopurilor stabilite în P.S.P., pentru persoana respectivă.
Programul de intervenţie trebuie să specifice:
1. Directive realizate;
2. Mijloacele utilizate pentru a atinge obiectivele (metode psihologice şi terapii educaţionale integrate, aplicate pe un singur individ);
3. Durata intervenţiilor;
4. Evaluare la finalul P.I.P.;
Programul de intervenţie personalizat şi planul serviciilor personalizat sunt două tehnici diferite, ele având funcţii diferite. În timp ce planul serviciilor fixează obiectivele generale şi stabileşte priorităţile pentru a răspunde necesităţilor globale ale individului, programul de intervenţie precizează modalităţile de intervenţie, prin care se ating scopurile vizate. Deoarece planul serviciilor vizează satisfacerea ansamblului cerinţelor individului, câmpul său de aplicare este foarte larg. Câmpul de aplicare a programului de intervenţie se limitează la un singur scop de dezvoltare şi învăţare a acestuia.
Ca atare planurile serviciilor se desfăşoară un timp mai îndelungat, faţă de programele de intervenţie care constituie doar o etapă sau o parte a întregului. Pentru a elabora un plan de servicii ce înglobează mai multe domenii, trebuie constituită o echipă interdisciplinară în timp ce pentru realizarea unui program de intervenţie este necesară o echipă restrânsă. Ea se compune doar din persoane calificate. De exemplu, logopezii vor stabili un program de intervenţie în domeniul lor de activitate. Acolo unde se încheie planul serviciilor, prinde viaţă programul de intervenţie.
Elementele programului de intervenţie personalizată:
Programul de intervenţie personalizat se compune din mai multe elemente:

  •   obiectivele învăţării;
  •   strategiile de intervenţie şi de învăţare pentru fiecare dintre obiectivele utilizate;
  • un mecanism continuu de revizuire a programului de intervenţie şi de luare a deciziilor ce privesc continuarea programului.

Prima etapă a unui program de intervenţie personalizat constă în elaborarea obiectivelor învăţării, care sunt mai specifice şi mai precise decât scopurile.
Fiecare acţiune face obiectul enunţului uniu obiectiv. Un enunţ al obiectivului învăţării conţine descrierea comportamentului reprezentativ al achiziţiei vizate, descrierea condiţiilor de realizare a comportamentului, pragul minim de reuşită pe scara achiziţiilor.

http://www.freewebs.com/anghelelisabetaelena/modalitatidelucru.htm

Reclame
Etichete:

2 răspunsuri to "Un site nou – logopedie"

as dori concret un model de pip la copilul autist,de teorie toti ne laudam

si eu as dori acest lucru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 634,924 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: