Pledoarie pentru logopedie

Posted on: 23 Aprilie, 2008

Sambata a avut loc cursul de logopedie, realizat in cadrul parteneriatului dintre firma producatoare de materiale educationale Edurelle si Centrul Medical Ioana. Cursul a fost sustinut intr-un mod exemplar de Gabriela Negoescu, logoped in cadrul Centrului Medical Ioana, si a urmarit redarea aspectelor legate de dezvoltarea limbajului verbal la copiii mici. Participarea la acest curs, desi am fost la multe cursuri anterioare de logopedie, m-a facut sa trag urmatoarea concluzie:

Orice terapeut care lucreaza ABA sau care lucreaza cu copii cu autism trebuie sa urmeze cursuri de logopedie!!!

Tinand cont de faptul ca problema cea mai mare si mai evidenta a copiilor cu autism este absenta sau tulburarea limbajului si tinand cont ca mare parte dintre programele ABA se refera la limbaj intr-un fel sau altul, cred ca trebuie sa ne specializam in terapia tulburarilor de limbaj. Un terapeut ABA lucreaza in mai multe arii de dezvoltare si munca lui este mai complexa cand vine vorba de copilul cu autism, dar logopedul, care este specializat strict pe problema limbajului poate rezolva mult mai eficient problemele de comunicare si limbaj cu care se confrunta copilul.

Programele ABA care implica cunostinte de logopedie sunt nenumarate: miogimnastica (imitarea orala), imitarea verbala (sunete, silabe, cuvinte, propozitii), programele de receptiv si expresiv (obiecte, actiuni, mediu etc), promovarea limbajului, tentatiile de comunicare, onomatopeele etc si desi se impletesc cu programele de dezvoltare a gandirii (cognitive) si cu cele de socilizare, componenta limbajului se regaseste in aproape toate programele ABA. Aceste doua terapii merg mana in mana si se completeaza, nu se exclud una pe cealalta, iar atunci cand terapeutul care lucreaza ABA cu copilul autist are o baza buna in ceea ce priveste cunostintele de logopedie, nu poate fi decat in beneficiul copilului.

Reclame

1 Response to "Pledoarie pentru logopedie"

Buna ziua , eu sunt asistent maternal ,am in plasament o fetita cu autism si AD/HD, fetita are 9ani ,eu am crescut-o de la varsta de 6luni!! Chiar astazi am mers cu ea la o scoala speciala din tgv si sunt f multumita ,simt ca o sa fie bine , in viitorul apropiat intentionez sa o adopt , nu conteaza cat de greu ar fi, merg inainte!! Cel mai mult as dori sa ii pot oferi jocurile specifice copiilor ca ea ,dar e cam greu , sunt destul de scumpe , daca sunt persoane care imi pot oferi aceste jocuri ,as fi cea mai fericita, nu imi doresc nimic altceva ,decat sa fie si ea fericita si mai ales sa stie ce este cu ea in aceasta lume!! Va multumesc!! las un nr de telefon 0721744566

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 631,921 hits
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: