Ce este autismul?

Posted on: 23 Septembrie, 2007

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei. Autismul este tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste sau de tulburari pervazive de dezvoltare (pervasive developmental disorders) – termenul folosit in sistemele internationale de clasificare (Diagnostic and Statistic Manual, DSM IV; International Classification of Diseases – ICD 10). Aceste tulburari prezinta o larga varietate de manifestari, presupuse a fi rezultatul unor disfunctionalitati de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice. Cauzele specifice sunt inca necunoscute.

Tulburarile pervazive de dezvoltare, stabilite de Asociatia de Psihiatrie Americana in DSM IV – Manualul de Diagnostic Statistic al Tulburarilor Mentale, (editia a IV-a), sunt: Tulburarea Autista, Tulbu­rarea Asperger, Tulburarea Dezintegrativa a Copilariei, Tulburarea Rett, Tulburarea Globala (Pervaziva) de Dezvoltare – inclusiv autismul atipic. Persoana cu acest tip de tulburari („pervazive”) de­monstreaza dificultati in mai multe arii de dezvoltare si nu doar in arii anumite si specifice, iar efectele produse de dificultatile dintr-o anumita arie au efectele negative asupra dezvoltarii altor arii, rezultatul fiind un grup complex de caracteristici si trasaturi.

Articol preluat din Cartea „Autism. Cartea pentru parinti” de Daniela Cucuruz (Martinescu) editura Licentia Publishing, Bucuresti, 2004.

Anunțuri
Etichete:

1 Response to "Ce este autismul?"

buna ziua! va rog daca aveti mai multe informatii cu privire la termenul de autism .. mai mult as avea nevoie despre ” autismul infantil” va multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Redirectionez 2%

2% pentru Autism

Centrul de Terapie pentru Copiii cu Autism

Centrul AITA ofera copiilor cu autism programe de terapie intensiva, timpurie, utilizand PECS, terapie comportamentala aplicata (ABA), logopedie, kinetoterapie, socializare, toate acestea alcatuite in urma evaluarilor initiale si periodice. La Centru fiecare copil lucreaza in camera sa, avand materialele sale si echipa sa de terapeuti si coordonatori cu multi ani de experienta in domeniu.

Facebook

http://www.facebook.com/ Asociatia AITA

Online

Stats

  • 624,869 hits
Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: